29. januar 2015.29. jan 2015.
NASTAVAK TEHNIČKE PODRŠKE LOKALNIM OCD I OPŠTINAMA ZA STRATEŠKO PLANIRANjE

BRŽI RAZVOJ ZAJEDNICE

CenTriR ““Centar za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda je sa partnerskim organizacijama ““ Građanska šansa iz Valjeva i Narodni parlament iz Leskovca, tokom januara održao više sastanaka sa lokalnim OCD i predstavnicima opštinskih timova u Krupnju, Beloj Palanci i Paraćinu koji su uključeni u proces lokalnog strateškog planiranja u svojim opštinama. Ove aktivnosti su deo tehničke podrške koju partnerske organizacije pružaju lokalnim OCD, ali i lokalnim upravama, na planu uključivanja civilnog sektora u izradi i sprovođenju lokalnih strategija i planova, a zahvaljujući podršci Evropske unije koja finansira projekat ,,Strateški planiramo ““ dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice“.
S obzirom da se u Krupnju i Beloj Palanci privodi kraju izrada Akcionog plana za sprovođenje strategije održivog razvoja opštine, odnosno da je u Paraćinu pri kraju priprema nacrta Akcionog plana energetske efikasnosti, održan je još jedan krug konsultacija sa lokalnim udruženjima građana sa ciljem da se u nacrtima ovih strateških dokumenata nađu stvarne potrebe i predlozi lokalne zajednice.
U opštini Krupanj 26. januara održan je radni sastanak predstavnika CenTriR organizacije i Građanske šanse iz Valjeva sa članovima radne grupe za izradu-reviziju Strategije održivog razvoja opštine. Na njemu su se analizirali materijali koji se odnose na strategiju održivog razvoja. Sastanak je bio veoma značajan iz razloga što su se ,,iskristalisale“ još neke nedoumice, formulacije i drugo potrebno kako bi se što bolje finalizovala Strategija održivog razvoja i Akcioni plan za njeno sprovođenje.
CenTriR i Građanska šansa su ostvarili tokom prethodne godine visok stepen saradnje sa lokalnom zajednicom iz Krupnja kako sa Opštinskom upravom, sa jedne strane, tako i sa organizacijama civilnog društva sa druge strane.
CenTriR i KLER

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa