19. februar 2015.19. feb 2015.
IZLOŽBA SLIKA

JOŠ O KAMENU

U galeriji Kulturnog centra, u ponedeljak je otvorena izložba slika “Još o kamenu“ Dragane Todorović Skorić. Ovu postavku, autorka je izlagala na Prolećnim i Jesenjim izložbama u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić“ i grupno u Gradskoj galeriji Kotor, “Mostovi Balkana“ u Kragujevcu i Kući Đure Jakšića u Beogradu.
- Moj rad se kreće u serijskom traganju između “mrlje“ u “linije“. Ponekad je gusto nanošenje boje do paste i građenja teksture, a nekad je traganje za čvrstom, definisanom, gotovo strogom linijom koja omeđava prostor, oblike i njihove odnose. Prostor slike je vrlo prisutan i zasad bez ideje da bi se mogao rastočiti do apstrakcije. Paleta je i dalje jednostavna, gotovo simbolična, od ultramarina, kobalt plave, Van Dajkove umbre do titan bele, izjavila je autorka.
U pozadini ove serije slika koju karakteriše opsednutost kamenom, i dalje je jak crtež.
Izložba je otvorena do 4. marta.
Dragana Todorović Skorić je rođena u Beogradu 1971. godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Momčila Antonovića i završila postdiplomske studije kod istog profesora. Član je ULUS od 1997. godine. Izlagala je na sedamdesetak grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa