• aero 806 ▼ -3,70%
  • vdav 4.100 ⚫ 0,00%
(26. фебруар 2015.)

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом штрајка глађу Владимира Павловића због незадовољства начином на који је дељена хуманитарна помоћ у Прњавору и посете градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, саопштавамо следеће:
Државна комисија установила је да Владимиру Павловићу није била поплављена стамбена јединица и да, самим тим, није имао право на државну помоћ, што је потврдила Љиљана Радовић, грађевински инспектор. Владимир Павловић се жалио на донето решење. Другостепени орган потврдио је одлуку првостепене комисије и самим тим одбио жалбу. Без обзира што је одбијен од државних комисија Савет Месне заједнице у сарадњи са Хуманитарним организацијама, у више наврата, уручио је помоћ Владимиру Павловићу и његовом сину Виктору Шмиту. Од “Каритаса“ су добили три хуманитарна пакета у вредности 150 евра, помоћ у сточној храни уручена им је у пет наврата, четири пута у Пољопривредној школи и једном од “Каритаса“ у Прњавору. Владимир Павловић, такође, од “Каритаса“ добио “брикете“ за огрев и ваучер за куповину хране вредности 4.400 динара, а његов син Виктор Шмит саднице малине и 28.500 динара од ХО “Хлеб живота“, такође им је уручена велика количина сена, донација од људи из Зрењанина. Напомињемо да је Владимир Павловић истерао из куће представнике ХО “Хлеб живота“ и представнике Месне заједнице, одбијајући да прими чек од 28.500 динара, јер је био незадовољан висином помоћи. Уместо људског хвала за оволику количину помоћи Владимир Павловић и његови синови су на друштвеним мрежама вређали “Каритас“ и директора ове организације Мирољуба Николића. Све наведено у овом саопштењу су егзактне и изузетно лако папиролошки проверљиве чињенице, с тога смо збуњени и не можемо да верујемо да је градоначелник Шапца изманипулисан и доведен у Прњавор да присуствује овом својеврсном циркусу , а да при том није консултовао никог из Месне заједнице како би био правилно информисан. Збуњени смо што је уз градоначелника, било и двадесетак мештана, од којих је ама баш свако добио одређену врсту помоћи, док су пред камерама, на челу са Павловићем, тврдили обрнуто. Ради правилног информисања јавности, потврђујемо да је Прњавор од разних Хуманитарних организација уз велико залагање људи из Савета Месне заједнице, заједно са оним средствима које је определила држава, добио и транспарентно и праведно расподелио 424.000 евра. Штрајк глађу Владимира Павловића у служби је манипулације јавности и жеље да изазове инцидент како би његове тврдње биле што убедљивије, а уствари је резултат похлепе и жеље једног човека и његове породице да катастрофу коју је Прњавор доживео искористе за стицање материјалне користи на уштрб оних који су много горе прошли у пролећним поплавама.
Председник МЗ Прњавор, Ђорђе Живк

18. април 2019.