5. mart 2015.5. mar 2015.
TEKVONDO: KLUB LETNjIKOVAC ELIKSIR

MILOŠU ŠVAJCARSKA OPEN

Miloš Gladović prvi na Švajcarska Openu ““ turniru G1 klase!
Muški juniorski tim kluba prvi na prvenstvu Srbije! To je sumarum internacionalnog takmičenja.
Na četvrtom po redu Otvorenom prvenstvu Švajcarske, turniru G1 klase, koji je proteklog vikenda održan u Montreuksu, nastupili su i najuspešniji reprezentativci Srbije, a među njima i šabački asovi Dragana i Miloš Gladović.
Dragana je ovoga puta zaustavljena na samom startu turnira od drugoplasirane Nemice Folgmann Madeline rezultatom 4:1.
Međutim, obraz srpskom i šabačkom timu ponovo je osvetlao Miloš Gladović izborivši pet velikih pobeda i, više nego zasluženu, zlatnu medalju. Svoje pobede Miloš je nizao sledećim redom:
U prvom kolu savladao je Poljaka Rodzika Eryka 11-05. U drugom Francuza Manai Faresa 18- 06. U trećem kolu i borbi za medalju, Miloš je ponovo pobedio prvog nosioca na turniru, Portugalca Ruia Braganiku 6:2 u polufinalu je bio bolji od Australijanca Khalil Safnjana 3:1. a u finalu turnira porazio je legendarnog Meksikanca Damiana Valdeza Alejandra Vilu 6:2.
Podsetićemo da je ovo Miloševa četvrta medalja sa turnira G1 klase od početka ove godine. Zlato mu je za malo izmicalo tri puta uzastopno, pa se srebrom morao zadovoljiti u Sarajevu i Antaliji. Drugi je takođe bio na Evropskom klupskom prvenstvu u Turskoj i sada se, u Švajcarskoj, na vrh pobedničkog postolja popeo ubedljivo, dominantno i zasluženo.
- Vredno je napomenuti da je Miloš, na pomenutim turnirima, zabeležio na desetine pobeda nad svetskim borcima najviše klase i time na rejting listi Svetske tekvondo Federacije stekao preko 30 novih bodova. Olimpijske igre nisu daleko, ali je nadmetanja još mnogo. Nastupi su planirani tokom cele godine i biće naporno. Moramo dobro paziti na svaki detalj i na svaku sitnicu kako na treninzima tako i na turnirima. Vreme za oporavak je jako važno i jako kratko, i ovde samo zaista najjači pobeđuju, zasdovoljan je trener Goran Petrović
Omah po povratku iz Švacarske Miloš je, sa još šest članova kluba, u sastavu nacionalnog tima Srbije, otputovao na Otvoreno prvenstvo Holandije koje je kategorisano kao turnir G2 klase. Slede zatim nastupi na Evropskom prvenstvu u Olimpijskim kategorijama u Rusiji, pa Otvoreno prvenstvo Moldavije, zatim Svetsko prvenstvo u Nalčiku u Rusiji za koje je Miloš već siguran putnik.
Juniorima Letnjikovca pehari za prvo i treće mesto na Prvenstvu Srbije!
Istog vikenda u Sportskoj hali na Banjici u Beogradu održano je prvenstvo Srbije za pionire i juniore. Tekvondo klub Letnjikovac je nastupio sa 16 svojih predstavnika koji su osvojili 10 medalja i pehar za najbolji muški juniorski tim, kao i pehar za treće mesto za juniore u ukupnom plasmanu.
Zlato su osvojili: Jovan Bosnić i Zoran Tomić. Srebro: Nikola Panić, Natalija Arsović i Mina Mitrović. Bronzu: Marija Đorđević, Nikola Trifunović, Jana Bogdanović, Katarina Đokić i Mladen Lazić.
-Bio je ovo sve ukupno jedan uspešan vikend za naš klub, a možemo slobodno reći i naš tekvondo sport u celini. Čestitam još jednom svim svojim sportistima, a naročito Milošu Gladoviću, na izuzetnim rezultatima reči su trenera Petrovića.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa