5. mart 2015.5. mar 2015.
UČENICI OŠ „STOJAN NOVAKOVIĆ“ U GORNjOJ VRANjSKOJ OBELEŽILI 8. MART

STIHOVIMA DO ŽENSKOG SRCA

Pesmom „Molimo za finu tišinu“ deca pripremne predškolske grupe i učenici trećeg, petog i sedmog razreda OŠ „Stojan Novaković“ u Gornjoj Vranjskoj u ponedeljak obeležili su Međunarodni dan žena.
Na nesvakidašnji način, oživljavanjem priče o dedi Jovi, njegovoj majci, ćerki i unuci, poručili su da treba poštovati rad, trud, strpljenje i požrtvovanost majki. Stihovima Tamare Vasić „Svetinja“ i Desanke Maksimović „Obećala si da ćeš biti večna“ recitatori su istakli da je majka najveća svetinja za čijom večnošću svi čeznemo. A da se sve nije završilo na rečima učenici su pokazali na kraju predstave podelivši poruke ljubavi publici koja je svaki njihov nastup ispratila aplauzom.
- Zajedničkim snagama, sa decom, nastavnicom Milenom Gavrilović zaduženom za hor, učiteljem Zoranom Juroševićem i vaspitačicom Slađanom Vidić, obeležili smo ovaj poseban dan. I kao što deca rekoše: „Odali smo priznanje svim ženama našim trudom i zalaganjem“ ““ rekla je nastavnica Katarina Desančić koja je pripremala učenike petog i sedmog razreda.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa