Инфо

5. март 2015.5. мар 2015.
УЧЕНИЦИ ОШ „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“ У ГОРЊОЈ ВРАЊСКОЈ ОБЕЛЕЖИЛИ 8. МАРТ

СТИХОВИМА ДО ЖЕНСКОГ СРЦА

Песмом „Молимо за фину тишину“ деца припремне предшколске групе и ученици трећег, петог и седмог разреда ОШ „Стојан Новаковић“ у Горњој Врањској у понедељак обележили су Међународни дан жена.
На несвакидашњи начин, оживљавањем приче о деди Јови, његовој мајци, ћерки и унуци, поручили су да треба поштовати рад, труд, стрпљење и пожртвованост мајки. Стиховима Тамаре Васић „Светиња“ и Десанке Максимовић „Обећала си да ћеш бити вечна“ рецитатори су истакли да је мајка највећа светиња за чијом вечношћу сви чезнемо. А да се све није завршило на речима ученици су показали на крају представе поделивши поруке љубави публици која је сваки њихов наступ испратила аплаузом.
- Заједничким снагама, са децом, наставницом Миленом Гавриловић задуженом за хор, учитељем Зораном Јурошевићем и васпитачицом Слађаном Видић, обележили смо овај посебан дан. И као што деца рекоше: „Одали смо признање свим женама нашим трудом и залагањем“ ““ рекла је наставница Катарина Десанчић која је припремала ученике петог и седмог разреда.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa