12. mart 2015.12. mar 2015.
U GRADSKOM UDRUŽENjU PENZIONERA OTVOREN GODIŠNjI TURNIR ŠAH SEKCIJE

POVUČEN PRVI POTEZ

Svečanim povlačenjem prvog poteza predsednica Gradskog udruženja penzionera grada Šapca Milena Ćorilić otvorila je Godišnji turnir Šah sekcije proteklog ponedeljka.
-Vrlo su aktivni. Ova sekcija zaista puno radi. Tu su uvek. Druže se, idu na takmičenja u druga mesta i postižu dobre rezultate. Ja im i ovog puta želim da uspešno turnir dovedu do kraja ““ dodala je predsednica.
Oko četrnaest takmičara tokom narednih dana oprobaće svoju veštinu na šezdeset četiri polja po Bergerovom sistemu parovanja istovremeno primenjujući u potpunosti najnovija FIDA pravila šaha koja su stupila na snagu prošle godine u junu.
-Godišnji turnir, odnosno prvenstvo Šahovske sekcije, ima za cilj da odredi ekipu šahista, penzionera igrača, koji će predstavljati Šah sekciju u susretima sa drugim ekipama Šah sekcija penzionera i klubovima sa kojima uspemo da ostvarimo saradnju. Za prvoplasirane Gradsko udruženje je doniralo određenu novčnu sumu kojom ćemo prema rangu i postignutim rezultatima nagraditi igrače. Sekcija okuplja između pedeset pet i šezdeset pet članova koji plaćaju članarinu ali kod nas mogu doći svi ljubitelji šaha. Sve nas okuplja ljubav prema šahu ““ rekao je Ivan Takač, sekretar Šah sekcije.
Kolika je zaista ta ljubav svedoči i podatak da posle skromnog početka od pre dvadesetak godina Šah sekcija danas s pravom može reći da okuplja veliki broj izuzetno talentovanih igrača.
- Nismo imali praktično ništa ali vođeni entuzijazmom polagano smo godinama stvarali. Sad smo stvorili jednu pravu sekciju gde penzioneri koji vole šah mogu da se odmore, igraju i na lep način provode slobodno vreme. A šah, što ja uvek kažem, ko ga je izmislio taj je genijalac. To je igra koja pruža neograničen broj šansi. Ko voli šah i ko ga malo zna on u tome baš uživa. Odlično funkcionišemo u Šapcu a imamo i susrete sa našim kolegama iz drugih mesta, Bogatića, Bijeljine, Loznice. Sad smo to malo proredili zbog finansijske situacije ““ istakao je Momčilo Gajić, jedan od osnivača Šah sekcije.
Zatvaranje Godišnjeg turnira i dodela nagrada najboljima planirano je za 27. mart.

O. G.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa