19. mart 2015.19. mar 2015.
„RAZGOVORI“ U KNjIŽARI KULTURNOG CENTRA

OPLEMENjIVANjE DUŠE

Okružena knjigama, u atmosferi koja nudi više od prijatnosti, grupica ljubitelja umetnosti u svakom smislu reči okupila se prošlog ponedeljka, 16. marta, u knjižari Kulturnog centra. Povod druženje uz razmenu mišljenja povodom pročitane knjige norveškog pisca Knuta Hamsuna „Glad“. I upravo ovaj nadasve zanimljivi projekat „Razgovori“ Kulturnog centra otvara vrata u svet interakcije, dijaloga, kulturne komunikacije čitalačkog kruga.
- „Razgovori“ su zamišljeni kao spontano ćaskanje o knjizi uz kolač i čaj, u inspirativnom prostoru knjižare Kulturnog centra. Ovo je bilo naše prvo okupljanje, svi smo zadovoljni, razmenili smo utiske o knjizi iz različitih uglova, što je korisno, nahranili smo naše duše, što je još korisnije, i zakazali sledeći susret uz tumačenje neke druge knjige. Naslov još nećemo otkriti ““ rekla je istoričar umetnosti Tamara Isaković Kovačević koja je izvršila odabir knjige za prvi susret ovoga tipa.
Raščlanjujući delo do najsitnijih detalja prof. Tanja Topalović Marković, Danijela Perić Damnjanović, Kristina Arsenović i Tamara Isaković Kovačević tokom dvočasovnog druženja pokazale su i dokazale da u vremenu brzog življenja treba zastati i posvetiti se pravim vrednostima. A jedna od njih je i dobra knjiga koja oplemenjuje dušu i telo.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa