Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
„РАЗГОВОРИ“ У КЊИЖАРИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

ОПЛЕМЕЊИВАЊЕ ДУШЕ

Окружена књигама, у атмосфери која нуди више од пријатности, групица љубитеља уметности у сваком смислу речи окупила се прошлог понедељка, 16. марта, у књижари Културног центра. Повод дружење уз размену мишљења поводом прочитане књиге норвешког писца Кнута Хамсуна „Глад“. И управо овај надасве занимљиви пројекат „Разговори“ Културног центра отвара врата у свет интеракције, дијалога, културне комуникације читалачког круга.
- „Разговори“ су замишљени као спонтано ћаскање о књизи уз колач и чај, у инспиративном простору књижаре Културног центра. Ово је било наше прво окупљање, сви смо задовољни, разменили смо утиске о књизи из различитих углова, што је корисно, нахранили смо наше душе, што је још корисније, и заказали следећи сусрет уз тумачење неке друге књиге. Наслов још нећемо открити ““ рекла је историчар уметности Тамара Исаковић Ковачевић која је извршила одабир књиге за први сусрет овога типа.
Рашчлањујући дело до најситнијих детаља проф. Тања Топаловић Марковић, Данијела Перић Дамњановић, Кристина Арсеновић и Тамара Исаковић Ковачевић током двочасовног дружења показале су и доказале да у времену брзог живљења треба застати и посветити се правим вредностима. А једна од њих је и добра књига која оплемењује душу и тело.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa