19. mart 2015.19. mar 2015.
Dom zdravlja Prnjavor

o prevenciji

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić prisustvovao je prošlog utorka predavanju posvećenom prevenciji obolevanja od karcinoma dojke koje je Dom zdravlja Šabac organizovao u zdravstvenoj ambulanti u Prnjavoru. Ovo je jedno u nizu predavanja koje Dom zdravlja Šabac sprovodi zbog neredovnih pregleda žena, ali i nedovoljnog poznavanja ove oblasti.
- Veliki odziv tokom nedavne akcije Doma zdravlja u Volujcu, kao i veliki broj žena danas u Prnjavoru, pokazuju koliko su dobre i opravdane ovakve aktivnosti. Mislim da je ta poruka više nego jasna. Jasno je i koliko je važno da ženama, koje su stub porodice i društva, damo podršku i posvetimo pažnju i vreme ne samo povodom praznika, već u svakodnevnoj borbi sa obavezama i problemima. Želim da pohvalim i entuzijazam zaposlenih u Domu zdravlja jer, uprkos deficitu kadra, oni uspevaju da i na ovaj način brinu o zdravlju naših sugrađana na celoj teritoriji Šapca, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Predavanja o prevenciji obolevanja od karcinoma dojke Doma zdravlja Šabac biće nastavljena i u narednom periodu, a obuhvatiće i žene iz Biblioteke šabačke i Gradske uprave grada Šapca.
- Dobra prevencija je pola posla u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite. Zato je Dom zdravlja intenzivirao preventivne aktivnosti u poslednje vreme. Želimo da sa porukom o važnosti očuvanja zdravlja stignemo do svih naših sugrađana - ne samo u gradu, nego, što je jednako važno, i do žitelja naših sela. Koristim i ovu priliku da sve naše sugrađanke pozovem da se odazovu na skrining karcinoma dojke i jave izabranom lekaru. Verujemo i da je kontinuitet u edukaciji žena veoma važan. Zato ćemo aktivnosti intenzivno nastaviti i u narednom periodu, rekla je Mirjana Divljaković iz Doma zdravlja Šabac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa