Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
Дом здравља Прњавор

о превенцији

Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић присуствовао је прошлог уторка предавању посвећеном превенцији оболевања од карцинома дојке које је Дом здравља Шабац организовао у здравственој амбуланти у Прњавору. Ово је једно у низу предавања које Дом здравља Шабац спроводи због нередовних прегледа жена, али и недовољног познавања ове области.
- Велики одзив током недавне акције Дома здравља у Волујцу, као и велики број жена данас у Прњавору, показују колико су добре и оправдане овакве активности. Мислим да је та порука више него јасна. Јасно је и колико је важно да женама, које су стуб породице и друштва, дамо подршку и посветимо пажњу и време не само поводом празника, већ у свакодневној борби са обавезама и проблемима. Желим да похвалим и ентузијазам запослених у Дому здравља јер, упркос дефициту кадра, они успевају да и на овај начин брину о здрављу наших суграђана на целој територији Шапца, рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Предавања о превенцији оболевања од карцинома дојке Дома здравља Шабац биће настављена и у наредном периоду, а обухватиће и жене из Библиотеке шабачке и Градске управе града Шапца.
- Добра превенција је пола посла у пружању квалитетне здравствене заштите. Зато је Дом здравља интензивирао превентивне активности у последње време. Желимо да са поруком о важности очувања здравља стигнемо до свих наших суграђана - не само у граду, него, што је једнако важно, и до житеља наших села. Користим и ову прилику да све наше суграђанке позовем да се одазову на скрининг карцинома дојке и јаве изабраном лекару. Верујемо и да је континуитет у едукацији жена веома важан. Зато ћемо активности интензивно наставити и у наредном периоду, рекла је Мирјана Дивљаковић из Дома здравља Шабац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa