2. april 2015.2. apr 2015.
KARATE: LEGENDE KOJE NE BLEDE

TOMA EVROPSKI A NAŠ


U Napulju novi uspeh velikog majstora karate sporta Tome Kojića. Od svog Klenja do Majura stvarao je generacije boraca kao utemeljivač karatea u ovom delu Srbije. Nedavno u emisiji RTS-a dr Vladimir Jorga pomenuo ga upravo u tom kontekstu. Od legende legendi.
Sa svojih 67 godina već 42 godine trenira i pobeđuje a u Napulju se borio sa 17 godina mlađim u uzrastu od 50 do 70 godina. Uz Evropsko zlato pamtimo i pre dva leta istovetan uspeh na svetskom nivou u Pragu. Čudo od borca. Majstor karatea 2. dan.
Bio je reprezentativac stare Jugoslavije a kao penzionisani profesor Poljoprivredne škole bio posvećen sportu u trajanju za neverovati. U Napulju je bio najstariji takmičar što govori mnogo jer eto tu pored nas svetski najstariji uči sada u klubu Soko u Majuru oko 40 članova da pobeđuju i postanu dobri ljudi.
Tišti ga samo što ga svugde cene ali u Napulj je morao o svom trošku. Dao je on i više ali upravo za zemlju i sredinu iz koje potiče.
Toma Kojić koji je iz Klenja stigao do svetskih vrhova uspeha a sprema i nove generacije da pođu njegovim putem Toma, svetski a naš.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa