Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
КАРАТЕ: ЛЕГЕНДЕ КОЈЕ НЕ БЛЕДЕ

ТОМА ЕВРОПСКИ А НАШ


У Напуљу нови успех великог мајстора карате спорта Томе Којића. Од свог Клења до Мајура стварао је генерације бораца као утемељивач каратеа у овом делу Србије. Недавно у емисији РТС-а др Владимир Јорга поменуо га управо у том контексту. Од легенде легенди.
Са својих 67 година већ 42 године тренира и побеђује а у Напуљу се борио са 17 година млађим у узрасту од 50 до 70 година. Уз Европско злато памтимо и пре два лета истоветан успех на светском нивоу у Прагу. Чудо од борца. Мајстор каратеа 2. дан.
Био је репрезентативац старе Југославије а као пензионисани професор Пољопривредне школе био посвећен спорту у трајању за неверовати. У Напуљу је био најстарији такмичар што говори много јер ето ту поред нас светски најстарији учи сада у клубу Соко у Мајуру око 40 чланова да побеђују и постану добри људи.
Тишти га само што га свугде цене али у Напуљ је морао о свом трошку. Дао је он и више али управо за земљу и средину из које потиче.
Тома Којић који је из Клења стигао до светских врхова успеха а спрема и нове генерације да пођу његовим путем Тома, светски а наш.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa