2. april 2015.2. apr 2015.
VATERPOLO: VK ŠABAC PRVI NA TABELI

KORAK DO PRVE A LIGE


Vaterpolisti Šapca i matematički su obezbedili prvo mesto u Prvoj B ligi i plasman u baraž za popunu najvišeg ranga, Prve A lige. Titula je obezbeđena ubedljivom pobedom, u Vrnjačkoj Banji, protiv domaćeg tima „Goč“ rezultatom 11:2, po četvrtinama: 2:0, 4:1, 2:0, 3:2.
Najefikasniji na utakmici bili su Vasić i Cvetković sa po tri postignuta gola. Jedini tim koji je mogao da ugrozi „Šabac“, beogradski „Taš“ poražen je u Kruševcu, te kolo pre kraja, Šapčani imaju nedostižnih šest bodova više. U poslednjem, 14. kolu, novi šampion, dočekuje u Kragujevcu, ekipu Rasine. Kako ističe prvotimac, Nikola Car, na početku sezone prvo mesto nije bilo cilj. Ipak, kako je prvenstvo odmicalo postajalo je jasno da je „Šabac“ kvalitetom iznad svih ostalih ekipa.
-Ligaški deo je završen. Prvi smo na tabeli i pred nama su kvalifikacione utakmice za ulazak u Prvu „A“ ligu. Protivnik je mlada ekipa „Beograda“, koja trenira dva puta dnevno, ali i mi imamo svoje kvalitete. Smatram da su nam šanse izjednačene. Sve ove godine cilj nam je bio opstanak i da sačuvamo prvoligaški status. Sada, u godini jubileja, kada slavimo 25 godina od osnivanja kluba i dobijamo svoj bazen, želja nam je da nastavimo tamo gde smo stali pre 10 godina, kaže Nenad Živanović, predsednik Skupštine VK „Šabac“.
Prva kvalifikaciona utakmica igra se 11. aprila u Beogradu, a druga 18. u Kragujevcu. Ako bude bilo potrebe treća će se igrati ponovo u Beogradu. Ko prvi dođe do dve pobede novi je učesnik prve „A“ lige.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa