Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ ПРВИ НА ТАБЕЛИ

КОРАК ДО ПРВЕ А ЛИГЕ


Ватерполисти Шапца и математички су обезбедили прво место у Првој Б лиги и пласман у бараж за попуну највишег ранга, Прве А лиге. Титула је обезбеђена убедљивом победом, у Врњачкој Бањи, против домаћег тима „Гоч“ резултатом 11:2, по четвртинама: 2:0, 4:1, 2:0, 3:2.
Најефикаснији на утакмици били су Васић и Цветковић са по три постигнута гола. Једини тим који је могао да угрози „Шабац“, београдски „Таш“ поражен је у Крушевцу, те коло пре краја, Шапчани имају недостижних шест бодова више. У последњем, 14. колу, нови шампион, дочекује у Крагујевцу, екипу Расине. Како истиче првотимац, Никола Цар, на почетку сезоне прво место није било циљ. Ипак, како је првенство одмицало постајало је јасно да је „Шабац“ квалитетом изнад свих осталих екипа.
-Лигашки део је завршен. Први смо на табели и пред нама су квалификационе утакмице за улазак у Прву „А“ лигу. Противник је млада екипа „Београда“, која тренира два пута дневно, али и ми имамо своје квалитете. Сматрам да су нам шансе изједначене. Све ове године циљ нам је био опстанак и да сачувамо прволигашки статус. Сада, у години јубилеја, када славимо 25 година од оснивања клуба и добијамо свој базен, жеља нам је да наставимо тамо где смо стали пре 10 година, каже Ненад Живановић, председник Скупштине ВК „Шабац“.
Прва квалификациона утакмица игра се 11. априла у Београду, а друга 18. у Крагујевцу. Ако буде било потребе трећа ће се играти поново у Београду. Ко први дође до две победе нови је учесник прве „А“ лиге.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa