Info

16. april 2015.16. apr 2015.
POKRET SOCIJALISTA - LEVICA ZA NOVO DOBA

NOVO RUKOVODSTVO

Protekle subote, 18. aprila na dan probijanja Sremskog fronta, u sali Narodnog univerziteta u Šapcu, odražana je izborna skupština Gradskog odbora Pokreta socijalista Šabac
U prisustvu brojnih gostiju i medija, izabrano je novo predsedništvo ovog pokreta. Izbornom skupštinom predsedavao je Zlatan Kojić, koordinator Pokreta socijalista za Mačvanski okrug. Za predsednika Gradskog odbora Pokreta socijalista Šabac, izabran je Nebojša Lazić, a za sekretara Zoran Zdravković. Na mesto potpredsednika izabrani su Dragan Živković i Srđan Nenadović.
Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Šabac, Nebojša Lazić je istakao da je za nama teška godina, i da će borba za prava i život radnika biti još intenzivnija jer narod nas tera na to:
-Do promene neće doći tako što ćemo samo promeniti onoga koji upravlja. Već će do promene doći tako što ćemo promeniti način na koji se upravlja. Ali do promene mora doći i u odnosu građana prema društvu, odnosno jedni prema drugima. Kada nam je uveden kapitalizam, postali smo skup pojedinaca, gomila u kojoj svako razmišlja o sebi i sopstvenim potrebama. Umesto društvenog interesa zavladala je sebičnost. Naša dužnost i obaveza naše generacije je, da na ruševinama prethodnih sistema i vladara, napravimo društvo po meri čoveka i porodice, rekao je Lazić.
Okupljenim delegatima i gostima obratili su se i Đorđe Komlenski, generalni sekretar Pokreta socijalista, Dušan Petrović savetnik ministra Aleksandra Vulina, kao i koordinator SNS Gordana Ljubičić. Konferenciji su prisustvovali predstavnici koalicionih partnera, Srpske Napredne Stranke i Nove Srbije, predstavnici sindikata, kao i mediji.
Miloš Dimić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa