23. april 2015.23. apr 2015.
AKCIJA OZELENjAVANjA

ZA LEPŠI ŽIVOT

Pokret za Šabac Zelenih Srbije je u prošli petak još jednom akcijom ozelenjavanja podsetio na Dan planete Zemlje koji se ove godine obeležava pod motom „Zasadimo milijardu stabala“. Na uglu ulica Prote Smiljanića i Despota Stefana Lazarevića u naselju Čavić u Šapcu istovremeno je nastavljena akcija „Drveće je svemoguće“ i upravo će tim svojim moćima deset stabala listopadnog drveća i četrnaest žbunova četinara koji su tu posađeni učiniti da ovaj parkić i igralište postanu još lepše mesto za odmor i igru dece ovog dela Šapca.
Smatramo da je potrebno intenzivirati ozelenjavanje gradova i pošumljavanje cele Srbije kako bismo ulepšali životno okruženje i omogućili zdraviji život u urbanim sredinama, i pospešili razvoj određenih privrednih grana u manje razvijenim područjima Srbije. Uz pomoć društveno odgovornih kompanija i zajedno sa meštanima i predsednikom MZ Jevremova , zasađeno je više vrsta različitog drveća. Tu su magnolija, javor, japanska trešnja, jabuka, likvidambar, jarebika, hrast, kleka i čempres.
U narednom periodu očekujemo da Grad Šabac prestane sa uništavanjem zelenih površina da bi se izgradio parking prostor. Očekujemo da se napori usmere ka izgradnji još jednog gradskog parka i to je ideja koju će Zeleni Šapca promovisati u narednom periodu. Zeleni Šapca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa