30. april 2015.30. apr 2015.
AKCIJA „KARAVAN ZDRAVLjA“ ŠABAČKOG DOMA ZDRAVLjA

BESPLATNI PREGLEDI U CULjKOVIĆU

Akcija beslatnih lekarskih pregleda nastavljena je prošle srede u Culjkoviću. Radnici šabačkog Doma zdravlja pružali su medicinske usluge stanovnicima pocerskog sela, bez obzira na to da li su im overene zdravstvene knjižice ili ne.
Posle Mrđenovca i Zablaća, i meštani Culjkovića imali su mogućnost da besplatno, bez obzira na to da li su osigurani ili ne, provere svoje zdravstveno stanje. Pored opštih lekarskih pregleda, žitelji ovog pocerskog sela dobili su priliku da provere nivo šećera u krvi i izmere krvni pritisak. Tokom šest sati trajanja akcije pregledano je 80-tak meštana.
- Rukovodstvo, lekari i tehničari Doma zdravlja Šabac organizacijom ovakvih akcija na selu pokazali su da prepoznaju potrebe naših sugrađana i da na njih imaju adekvatan odgovor. Upravo to jeste potvrda njihove profesionalnosti i odgovornosti. Ovo je i još jedan dokaz da rukovodstvo Doma zdravlja svoje aktivnosti organizuje u skladu sa potrebama građana, a to je ustanovi najvažniji zadatak, naveo je Dejan Marković, predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja Šabac.
Zdravstvena akcija organizovana je u prostorijama osnovne škole. S obzirom da pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu stanovnici Culjkovića ostvaruju u obližnjoj ambulanti u Dobriću, prošlonedeljni susret sa medicinskim radnicima im je bio od velike koristi.
- Za meštane Culjkovića, među kojima su i mnogi bez zdravstvenog osiguranja, ovo je jedina prilika da obave lekarski pregled. I baš u tome i jeste značaj ove akcije. Pregled lekara je jedna od osnovnih potreba žitelja sela i zato smo zahvalni lekarima i sestrama koji su danas ovde u Culjkoviću. Interesovanje meštana mislim da najbolje govori o važnosti ove akcije, a ja u njihove ime zahvaljujem svima koji su je organizovali, rekao je Predrag Vujković, predsednik Saveta mesne zajednice Culjković.
Slične aktivnosti Doma zdravlja nastaviće se i u drugim selima na teritoriji Šapca, u kojima ne postoje ambulante.
- Kvalitetna zdravstvena zaštita nije privilegija, već pravo svih žitelja našeg grada, kako onih u centru, tako i onih u najudaljenijim delovima grada. Zato je dobro i značajno ovo što radi Dom zdravlja i zato će grad i ubuduće podržavati ovakve aktivnosti i u drugim selima na području Šapca. Verujem da boljoj zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana doprinosi i angažovanje mladih lekara, čiji rad od nedavno finansira grad, kao i sanitetsko vozilo koje je grad nabavio za potrebe rada Doma zdravlja Šabac, rekla je Nataša Radovanović, član Gradskog veća.
Preventivni zdravstveni pregledi građana garant su očuvanja zdravlja. Iz tog razloga, izjednačavanje dostupnosti i kvaliteta primarne zdravstvene nege na seoskom i gradskom području biće jedan od prioriteta u radu šabačkog Doma zdravlja.
M.Maksimović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa