14. maj 2015.14. maj 2015.
POČEO POLjOPRIVREDNI PROGRAM „KARITASA“

PLASTENICI ZA POPLAVLjENE

Humanitarna organizacija „Karitas Šabac“ počela je realizaciju projekta pomoći poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpeli štetu tokom majskih poplava prošle godine. Među prvima, plastenike za uzgoj povrća dobili su meštani Mrđenovca
Jovanka i Miodrag Bošković nikada neće zaboraviti maj 2014. godine. Za samo nekoliko sati vodena bujica je odnela sve što su uložili u poljoprivrednu proizvodnju.
- Imali smo papriku, paradajz, krastavce i cveklu. Povrće je bilo u odličnom stanju, pripremali smo se za prodaju. Dobrava je plastenike u kojima smo gajili ovo povrće odnela u mahu, kaže Jovanka.
Šabački „Kartitas“ pokrenuo je program podrške poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu od poplava, a domaćinstvo Boškovića je među prvima dobilo nove plastenike, u kojima već uzgajaju povrće.
- Svaka pomoć je dobrodošla. Posadili smo krastavac, gledamo kako napreduje. Deo ćemo prodati, a deo iskoristiti za naše potrebe. Veliku zahvalnost dugujemo „Karitasu“, kaže Miodrag Bošković.
Poljoprivredni program „Karitas“ sprovodi na čitavoj teritoriji Srbije. Na području Šapca pomoć će dobiti 72 porodice iz osam sela.
- Program realizujemo uz podršku grada Šapca i Direkcije za poljoprivredu. Uz njihovu pomoć odabrali smo osam sela u kojima ćemo pomoći ljudima koji se nisu u potpunosti oporavili od posledica prošlogodišnjih poplava. Pored plastenika koje smo donirali, oštećenima smo poklonili i seme za rasad povrća. Ovo je još jedan u nizu projekata namenjenih ljudima koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama. Do sada smo pomagali podelom namirnica, opreme za domaćinstva i građevinskog materijala, a sa sličnim aktivnostima nastavićemo i u narednom periodu, navodi direktor „Karitas Šabac“ Miroljub Nikolić.
Kroz „Poljoprivredni program“ biće obezbeđena pomoć u semenima za rasadu i plastenicima za poljoprivredne proizvođače koji su se pre poplava bavili plasteničkom proizvodnjom a do sada nisu u potpunosti obnovili proizvodnju i plastenike.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa