21. maj 2015.21. maj 2015.
OZBILjNI PLANOVI ZA MIŠARSKU ADU

RADOVI POČINjU NA JESEN

U toku je priprema planske dokumentacije za projekat Mišarska ada, a prvi radovi se očekuju na jesen
Dve lokalne samouprave, Šabac i Ruma, uz podršku Ministarstva sporta, aktivno rade na realizaciji projekta „Mišarska ada“. Ovaj prostor će služiti kajakašima i veslačima, jer će tu moći da se pripremaju za domaća i internacionalna takmičenja. Osim toga, po ugledu na beogradsku Adu ciganliju, plan je da ovo mesto postane i oaza za rekreativce.
- Zamišljeno je da dužina jezera bude 2.2 kilometra, sa širinom od 200 metara, na kome će se nalaziti staza za kajakaše, odnosno veslače. Takmičenja i treninzi sportskih ekipa imaće prioritet u ovom kompleksu, ali će se ovde nalaziti i drugi sadržaji, poput biciklističke staze, teniskih terena, staza za šetnju i trčanje. Grad Šabac i Opština Ruma trenutno pripremaju plansku dokumentaciju za ovaj projekat, a očekujemo da bi prvi radovi mogli da počnu na jesen, navodi direktor Vodoprivrednog preduzeća „Sava“ Dragan Topalović.
Inicijator projekta je sportski direktor Kajakaške reprezentacije Srbije Miroslav Aleksić, koji se nada da će Mišarska ada po svim parametrima moći da parira Adi ciganliji.
- Stvari se za sada odvijaju po planu. Siguran sam da ćemo do kraja godine završiti posao oko planskih dokumenata. Nadam se da će nadležni odobriti projekte i obezbediti sredstva, kako bi već sledeće godine imali regatne centre za kajak i veslanje. To znači i da će građani tada imati na raspolaganju jedno lepo jezero i kupalište, kaže Aleksić.
Rezultati kajakaša tokom poslednjih godina doprineli su tome da Srbija postane velesila u ovom sportu. Prema prognozama, na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru, upravo bi srpski kajak mogao da obezbedi najviše medalja za našu zemlju. Želja idejnih tvoraca Mišarske ade je da se u budućnosti oni za najveća svetska takmičenja pripremaju baš na ovom mestu.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa