21. maj 2015.21. maj 2015.
ODRŽAN MOTO SKUP

KIŠA STALA DA PROĐU MOTORI

Proteklog vikenda na Hipodromu je održan 11. Moto skup u Šapcu. Kao i prethodnih godina, manifestaciju je organizovao Moto klub „Čivija“, dok su generalni pokrovitelji bili grad Šabac i Turistička organizacija Šapca.
Kiša koja je pretila da pokvari događaj napravila je pauzu u subotu, pa se od predviđenog programa odstupilo samo otkazivanjem koncerta AC/DC Tribute band Band Dž u petak. Ipak, uprkos lošem vremenu to veče, Supermensi su svirali puna četiri sata i napravili odličnu atmosferu.
Oko 1.000 motora učestvovalo je u tradicionalnom defileu gradom u subotu. Zvezda ovogodišnjeg moto skupa bio je Alen Islamović koji je izvodio pesme Divljih jagoda i Bijelog dugmeta. Pre njega nastupila je grupa Predigra. Prema rečima organizatora, za dva dana kroz kamp je prošlo oko 4.000 posetilaca. Gosti su došli iz cele Srbije, ali i iz Bosne, Hrvatske, Austrije, Italije i drugih zemalja. Bajkeri iz inostranstva čak su među prvima prvi stigli u kamp.
-Ovde sam drugi put. Došao sam iz Bugarske. Prešao sam 560 kilometra i putovao sam po lepom vremenu. Ovde me je nažalost dočekala kiša. Ipak se nadam da će provod biti dobar, rekao je Georgi koji je u Šabac došao već pre podne u petak.
Prvi put je na moto skupu u našem gradu bio najveći slovenački moto klub, „Road kingsi“. Među bajkerima oni su veoma cenjeni, a pogotovu njihov predsednik Plameni, koji je ovaj nadimak stekao jer ga je prilikom jedne nesreće celog zahvatila vatra. Oduševili su se šabačkom bajerijadom, kako zbog mesta na kom se održava tako i zbog atmosfere. Njihovi komplimenti imaju poseban značaj kada se zna da su prošli sve najveće moto skupove u Evropi.
Ove godine prvi put je i Agencija za bezbednost saobraćaja uzela učešće u ovoj manifestaciji. Deljeni su flajeri koji su apelovali na što bezbedniju vožnju. Ispred gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja bio je prisutan predsednik Nemanja Pajić. Prema njegovim rečima akcija „Divljanje je trenutno, tuga je večna“ nastaviće se tokom cele godine.
-Cilj je da se skrene pažnja na sigurnu vožnju, tj. da se motociklistima skrene pažnja da koriste opremu, imaju ispravne motore i da se bezbedno ponašaju u saobraćaju. Savetujemo i vozače automobila da obrate pažnju na motore da ne bi bili uzrok nezgoda, rekao je Pajić.
Moto klub „Čivija“ takođe je uključen u ovu akciju. Novica Andrić jedan je od četvorice njihovih članova koji su se nedavno vratili sa puta dugog 7.000 kilometara. Motorima su otišli do Moskve, gde su prisustvovali Paradi za Dan pobede, a zatim se preko Sankt Peterburga i Finske vratili u Šabac. Prema njegovim rečima motoristi sve manje divljaju na putevima. Kod njih u klubu se trude da utiču na mlađe generacije i članove.
-Sezona je počela i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da malo više pažnje obrate na motocikliste. Potrebno je samo više gledanja u levi retrovizori više koncentracije, jer motociklisti spadaju u najugroženiju kategoriju na našim putevima, naveo je Andrić.
Predsednik Moto kluba „Čivija“, Dragan Antonić, posebno je istakao činjenicu da ni ove godine nije došlo ni do jednog incidenta na događaju. Uz Gradsku upravu i TOŠ, posebo se zahvalio i Policijskoj upravi grada Šapca koja je obezbeđivala kako kamp, tako i defile.
-Možemo da kažemo da je skup u potpunosti uspeo. Sada ovaj događaj spada u tri najveće manifestacije koje Šabac ima. Ove godine su nam bili skoro svi klubovi iz Srbije. Mnogi su zbog lošeg vremena došli automobilima, rekao je Antonić nakon završetka ovogodišnjeg „bajk partija“.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa