Инфо

(21. мај 2015.)
У СУБОТУ НА ОБРОНЦИМА ЦЕРА ПО ЧЕТВРТИ ПУТ

СТАЗАМА ЗДРАВЉА


У организацији Живана Николића, члана Планинарско смучарског удружења „Цер“, а под покровитељством града Шапца, у суботу ће се по четврти пут на обронцима Цера дружити планинари, пријатељи планинарског спорта, спортисти, еколози, извиђачи и сви они који подржавају ону добро познату максиму „У здравом телу, здрав дух“.
- Сврха наше акције „Стазе здравља Поцерине“ је промовисање здравог начина живота, физичке активности и то у прелепом природном окружењу Поцерине како би пронашли пут до доброг здравља и дуговечности. Очекује се око двеста учесника који ће имати прилику да се одлуче за две трасе. Прва је у дужини петнаест километара и ићи ће од манастира Добрића, паданима поред села Поцерски Метковић, Грушића, Десића до манастира Радовашнице. За оне мало физички спремније друга траса је дужа за три километара јер ће се после Десића ићи и преко Бобије. Завршетак је такође у манастиру Радовашница ““ рекао је Николић на конференцији за новинаре протеклог уторка у просторијама Месне заједнице „Доњи шор“.
Подршку овој акцији даће и Планинарско алпинистички клуб „Чивија“ Шабац који ће обезбеђивати трасу са два лиценцирана планинарска водича.
- Ми радимо и на републичким акција без обзира да ли смо организатор или не. У обавези смо јер имамо међународне лиценце. Овога пута изашли смо у сусрет и Жики који нема подршку свог матичног друштва. У овом случају наш посао је волонтерски јер нам је циљ да помогнемо љдима који изађу на стазу. Многи не знају како то изгледа шетати. Кретање је основна човекова потреба. Без кретања нема живота ““ истакао је Слободан Станковић, председник ПАК „Чивија“.
Полазак групе предвиђен је за 9.30 часова из Добрића. Традиционални планинарски ручак биће послужен у сеоском дому у Цуљковићу где ће се учесници пребацити аутобусима или у сопственој режији. Ради више информација сви заинтересовани могу се обратити на број 064/ 45 47 993 или имејл адресу зиван.зика.николицЖгмаил.цом.
О. Г.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa