21. maj 2015.21. maj 2015.
NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU UČENIKA MAŠINSKIH ŠKOLA

IVAN TREĆI PUT NAJBOLjI

Na 22.republičkom takmičenju učenika mašinskih škola, održanom polovinom maja u Novom Sadu, učenik Srednje škole iz Koceljeve Ivan Ranković postigao je do sada nezapamćen uspeh osvojivši treći put za redom prvo mesto.
Na državnom takmičenju učestvovalo je 17 učenika iz svih srednjih mašinskih škola koji su kroz oblasna takmičenja stekli priliku da se bore za titulu najboljeg u Srbiji. Ivan je i ove godine bio ubedljivo najbolji među najboljima.
Prema rečima njegovog mentora, profesora Stojanovića, takmičenje je imalo dve faze.
- Prvi deo bio je izrada testa sa 25 teorijskih pitanja iz struke i drugi, izrada praktičnog rada na kojoj do izražaja dolazi veština ručne obrade, preciznost izrade pojedinog elementa zadatka i vreme obrade. Maksimalni rok izrade bio je 50 minuta a bodovi se dobijaju i za svaki minut ranije predaje kvalitetno urađenog zadatka - objasnio je profesor Stojanović.
Trostruki državni prvak kaže da je najveći rad bio tokom prve godine.
- Ove godine smo intenzivno radili tokom poslednja dva meseca, kući teoriju a praktični rad u školskoj radionici. Na takmičenjima je takođe bilo najteže u prvoj godini, jer je sve bilo nepoznato a bila je prisutna i trema - kaže ovaj skroman mladić koji bi se opet opredelio za istu struku i istu školu.
Njegov profesor smatra da Ivan ima sve predispozicije da postane vrhunski bravar, a o njegovom talentu za praktični rad reči hvale ima i nastavnica tehničkog obrazovanja iz osnovne škole Stana Đaković.

V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa