Info

21. maj 2015.21. maj 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST NOVE SRBIJE

PLATIĆE TO MAJURCI

Ovih dana svedoci smo kako obe vlasti, i lokalna i republička, izvode, svakodnevno i bez prestanka radove u prigradskom naselju Majur. U „igri“ je sve, od pružnih prelaza, kojih su se setili posle 20 godina, do centra sela, kog su se setili posle samo pola veka. Kopa se na sve strane, sipa se šljunak i asfalt i gde treba i gde ne treba, pljušte obećanja kao grad od pre neki dan. Ako ste mislili da je sve ovo zbog toga što su, inače godinama nezainteresovane vlasti, konačno shvatile značaj ovog naselja sa više od 10.000 stanovnika, u zabludi ste.
Sve ovo se dešava zbog toga što su, za nešto više od 15 dana, u Majuru izbori za Savet MZ. Te izbore proglasili su i vlasti lokalne i vlasti državne, iz potpuno nepoznatih razloga, ključnim u ovoj, i inače izbornoj godini. I u skladu sa tim sada Majur liči na najveće gradilište u ovom delu Srbije. Građani Majura uzdaju se da izbori ne uspeju, pa da ih ponavljaju bar nekoliko puta, ne bi li konačno, u ovom ključnom momentu, uspeli da reše svoje probleme posle niza ili čak desetina godina. Jer znaju, da kada 7. juna uveče bude „odsviran“ kraj ovih izbora, sve mašine će se vratiti odakle su došle, kao i silni državni i gradski funkcioneri. Ko je do tada nešto dobio, dobio je. Naredne četiri godine, neće više videti te koji su, baš sada, rešili da im toliko pomognu.
Ostaće i posle ovih izbora Majuru krš problema, i dodatno, na sređenom centru, gde su se besplatno parkirali dok nisu došli da im pomognu, sređen parking koji će se naplaćivati. Ostaće i cevi za kanalizaciju na koje građani, da bi se priključili, moraju „dodati“ nekoliko stotina evra (preko 600 ““ tačnije), bezbrojni računi novom Savetu MZ... Jer kad se dobrotvori raziđu, najveći deo računa moraće da plate Majurci.

Gradski odbor NS Šabac Božidar Kа

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa