Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ

ПЛАТИЋЕ ТО МАЈУРЦИ

Ових дана сведоци смо како обе власти, и локална и републичка, изводе, свакодневно и без престанка радове у приградском насељу Мајур. У „игри“ је све, од пружних прелаза, којих су се сетили после 20 година, до центра села, ког су се сетили после само пола века. Копа се на све стране, сипа се шљунак и асфалт и где треба и где не треба, пљуште обећања као град од пре неки дан. Ако сте мислили да је све ово због тога што су, иначе годинама незаинтересоване власти, коначно схватиле значај овог насеља са више од 10.000 становника, у заблуди сте.
Све ово се дешава због тога што су, за нешто више од 15 дана, у Мајуру избори за Савет МЗ. Те изборе прогласили су и власти локалне и власти државне, из потпуно непознатих разлога, кључним у овој, и иначе изборној години. И у складу са тим сада Мајур личи на највеће градилиште у овом делу Србије. Грађани Мајура уздају се да избори не успеју, па да их понављају бар неколико пута, не би ли коначно, у овом кључном моменту, успели да реше своје проблеме после низа или чак десетина година. Јер знају, да када 7. јуна увече буде „одсвиран“ крај ових избора, све машине ће се вратити одакле су дошле, као и силни државни и градски функционери. Ко је до тада нешто добио, добио је. Наредне четири године, неће више видети те који су, баш сада, решили да им толико помогну.
Остаће и после ових избора Мајуру крш проблема, и додатно, на сређеном центру, где су се бесплатно паркирали док нису дошли да им помогну, сређен паркинг који ће се наплаћивати. Остаће и цеви за канализацију на које грађани, да би се прикључили, морају „додати“ неколико стотина евра (преко 600 ““ тачније), безбројни рачуни новом Савету МЗ... Јер кад се добротвори разиђу, највећи део рачуна мораће да плате Мајурци.

Градски одбор НС Шабац Божидар Ка

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa