Berza

  • aero 880 ▼ -0,57%
  • amsopb 650 ▼ -5,80%
  • dinnpb 3.650 ⚫ 0,00%
  • dnos 1.811 ▲ 3,84%
  • jmbn 7.100 ▲ 1,43%
  • niis 678 ▼ -0,29%
(21. maj 2015.)

KONCERT U ZMINjAKU

U organizaciji Inicijative „Selo-grad“, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca, u utorak veče je u Zminjaku održan koncert izvorne narodne muzike, koji je okupio više stotina meštana Zminjaka i okolnih sela. Prema rečima Tanje Radovanović, koja je osmislila i pokrenula projekat primene kulturnih sadržaja u seoskim mesnim zajednicama, cilj koncerta je negovanje i afirmacija srpske tradicionalne pesme. Posebna uloga ovakvih manifestacija je upoznavanje mladih sa izvornom muzikom i etnološkim vrednostima. Prvi u nizu koncerata održan je u aprilu, u okviru obeležavanja Dana grada Šapca. Planiran je niz sličnih događaja u brojnim selima na području grada Šapca, a prvi naredni najavljen je u Drenovcu 28. juna.
- Trudićemo se da život grada približimo životu sela, odnosno da kulturno-obrazovni sadržaji što više nađu mesta u seoskim sredinama, naglasila je Tanja Radovanović.
Kako je istakao Dragan Stanković, odbornik Inicijative „Selo-grad“, organizacija koncerta bila je odlična, reagovanje meštana izvanredno, a posećenost iznad svakog očekivanja.
- Ljudi su oduševljeni ovakvim manifestacijama i žele slična okupljanja i ubuduće. Ovo je dobar način da se druže i opuste, a ujedno je i prilika da se srpska tradicionalna pesma čuje i da je prihvate mlađe generacije, poručio je Stanković.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa