Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.

КОНЦЕРТ У ЗМИЊАКУ

У организацији Иницијативе „Село-град“, а под покровитељством Града Шапца, у уторак вече је у Змињаку одржан концерт изворне народне музике, који је окупио више стотина мештана Змињака и околних села. Према речима Тање Радовановић, која је осмислила и покренула пројекат примене културних садржаја у сеоским месним заједницама, циљ концерта је неговање и афирмација српске традиционалне песме. Посебна улога оваквих манифестација је упознавање младих са изворном музиком и етнолошким вредностима. Први у низу концерата одржан је у априлу, у оквиру обележавања Дана града Шапца. Планиран је низ сличних догађаја у бројним селима на подручју града Шапца, а први наредни најављен је у Дреновцу 28. јуна.
- Трудићемо се да живот града приближимо животу села, односно да културно-образовни садржаји што више нађу места у сеоским срединама, нагласила је Тања Радовановић.
Како је истакао Драган Станковић, одборник Иницијативе „Село-град“, организација концерта била је одлична, реаговање мештана изванредно, а посећеност изнад сваког очекивања.
- Људи су одушевљени оваквим манифестацијама и желе слична окупљања и убудуће. Ово је добар начин да се друже и опусте, а уједно је и прилика да се српска традиционална песма чује и да је прихвате млађе генерације, поручио је Станковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa