21. maj 2015.21. maj 2015.
ŠKOLSKI SPORT: NOVI VELIKI USPEH

BRILjANTNA MEDICINSKA

Atletski tim Medicinske škole je postavio visoke ciljeve do kojih nije uvek lako stići, ali devojke i momci, članovi ovog tima svojom željom, upornošću i vrednim treninzima dokazuju zašto su najbolji. Unazad, više od 10-ak godina Medicinska škola je najbolja u našem okrugu, a 15 medalja sa državnih školskih prvenstava u poslednjih šest godina dokazuju da je ova škola među najboljima u Srbiji.
Na upravo završenom državnom prvenstvu u atletici koje je održano u Novom Sadu, atletičarke Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ su u ekipnoj konkurenciji osvojile titulu VICEŠAMPIONA SRBIJE i tako nastavile niz osvajanja medalja na najvišim takmičenjima u školskom sportu kod nas. Atletičarka Nađa Cerovac je u sjajnoj trci na 800 m ubedljivo pobedila sve svoje rivalke, osvojila zlatnu medalju i postala prvak Srbije. U odlučujućoj disciplini u borbi za srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji, štafeta 4h100 m (Gorana Vukotić, Biljana Cvetković, Aleksandra Paunić i Tamara Paunić) su u odličnoj trci osvojile treće mesto i potvrdile ovaj veliki uspeh celog tima. Jagoda Zečević je u trci na 400 m donela maksimalan broj poena, odlične nastupe su imale i Milica Bogićević u skoku u vis, Sara Mijailović u bacanju kugle, Tamara Paunić u skoku u dalj, Gorana Vukotić u trci na 100 m i Milica Ilić koja je kao rezerva bila spremna da u svakoj disciplini pomogne ako je to bilo potrebno.
- Ovaj uspeh je kruna jednog ciklusa koji traje već šest godina, gde su ova divna deca i odlični đaci, svojim upornim zalaganjem i sa mnogo odricanja, doprineli osvajanju 15 medalja na državnim školskim prvenstvima, što ni jedna škola u našem međuokrugu nije uspela da ostvari. Te medalje su sledećeg sjaja: 6 zlatnih, 4 srebrne i 5 bronzanih medalja. Ovo je i moj lični uspeh, uspeh moje škole, mog stručnog aktiva fizičkog vaspitanja, uspeh svakog pojedinca koji je svih ovih godina bio deo Atletskog tima i pokazuje vrednost u ovoj stručnoj školi. Željni smo za novim dokazivanjem i već sada razmišljamo o sledećim izazovima, ““ kaže profesor i trener Dragan Vesković, tvorac svih ovih uspeha.
Pre, nešto više od mesec dana u okviru 28. Beogradskog SuisseGas maratona, atletičari Medicinske škole su postali prvaci Srbije u štafetnom polumaratonu i za ovu godinu upotpunili ove sjajne uspehe ATLETSKOG TIMA ŠKOLE.
Ovi uspesi u školskom sportu, pokazuju da se mnogo talentovane dece opredeljuje da upiše Medicinsku školu, jer u njoj pored svoje struke za koju se opredele, mogu postići i uspehe na sportskim takmičenjima. A stručan kadar profesora fizičkog vaspitanja je uvek spreman za nove izazove i da svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinese novim uspesima.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa