4. jun 2015.4. jun 2015.
FK “DUŠAN SILNI“ IZ KAMENICE OSVOJIO OPŠTINSKU LIGU

ŠAMPIONI BEZ TERENA

Fudbaleri kluba “Dušan Silni“ iz Kamenice osvojili su ovogodišnje prvenstvo u Opštinskoj ligi Šapca-grupa Posavotamnava. Ova ekipa ostala je neporažena i nakon poslednjeg kola. U pohodu na prvo mesto na tabeli i osvajanju pehara nije ih omelo ni to što u svom mestu nemaju ni teren za trening. Kao domaćini sa protivnicima su se sastajali na fudbalskim terenima u Donjem Crniljevu i Koceljevi.
- Sve je počelo 1. aprila 2012. godine. Do tada smo igrali mali fudbal na turnirima pod imenom Dušan Silni. Nastavili smo da igramo u sali u Koceljevi i da se družimo nakon utakmica. Tada smo se dogovorili da osnujemo klub i da se takmičimo u ligi - kaže Ivan Mandić, jedan od igrača i član uprave.
U FK “Dušan Silni“ veoma su zahvalni ekipi i rukovodstvu FK “Vlašića“ iz Donjeg Crniljeva koji su im nesebično ustupali svoj teren za treninge i utakmice. Takođe napominju da su opstali zahvaljujući podršci sponzora ali i dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom i Savezom.
Već prve sezone nakon osnivanja fudbaleri ovog kluba postigli su odličan rezultat. Sa osvojena 54 boda zauzeli su drugo mesto na tabeli iza Volujca. Tada je zabeleženo 17 pobeda, tri nerešena rezultata kao i dva poraza uz gol razliku 60:27. U baražu za viši rang izgubili su od “Sloge“ iz Matijevca. U narednoj sezoni cilj da se osvoji prvo mesto je ostvaren ali se na putu koji vodi u viši rang opet isprečio baraž i poraz od Dumače.
- Ova sezona je završena na najbolji mogući način i imamo obećanje svih igrača da će i naredne sezone igrati. Imamo u planu i neka pojačanja ali sve zavisi od finansijske situacije - rekao je trener ovog tima Ivica Popović.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa