11. jun 2015.11. jun 2015.
ORGANIZACIJA „FAO“ NASTAVLjA SA POMAGANjEM U ŠABAČKOM KRAJU

OBNAVLjANje PROIZVODNjE

Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu „FAO“ donirala 73 plastenika domaćinstvima na području Šapca, koja su pretrpela štetu tokom prošlogodišnjih poplava
Domaćinstvo Rodoljuba Samardžića iz Orida jedno je od 73 domaćinstva na području Šapca kojima je Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu „FAO“ dodelila moderan plastenik sa metalnom konstrukcijom i sistemom za navodnjavanje, ukupne površine 160 kvadratnih metara. Samardžićima poklon mnogo znači, jer će sa njim uspeti da obnove poljoprivrednu proizvodnju, koja je prošle godine desetkovana zbog poplava tokom maja, izazvanih izlivanjem Dobrave.
- Profesionalni plastenik je mnogo kvalitetniji, savremeniji i po dimenzijama veći od onog kog sam imao do prošle godine. Izlivanje Dobrave prošle godine nanelo mi je štetu od skoro milion dinara, skoro kompletna proizvodnja i stočna hrana su mi bili uništeni. Bavim se proizvodnjom cveća koje plasiram na domaće tržište, a rad u novim uslovima će mi biti dosta lakši. Zahvaljujem se gradu, Direkciji za poljoprivredu, organizaciji „FAO“ i Delegaciji Evropske unije u Srbiji koji su obezbedili ovu donaciju, rekao je Samardžić.
Plastenička poizvodnja, zahvaljujući donaciji Organizacije „FAO“ značajno će doprineti ekonomskom oporavku domaćinstava koja su prošle godine pretrpela štete tokom majskih poplava, kaže Vladimir Špegar, direktor gradske Direkcije za poljoprivredu.
- Plastenici su veoma kvalitetni i sugurno će pospešiti plasteničku proizvodnju u ovom kraju. Kriterijume za dodelu ove vrste pomoći odredila je Organizacija „FAO“, te smo se njima i rukovodili prilikom isporuke plastenika. Zajednička želja donatora i nas je da se poljoprivredna proizvodnja ne samo obnovi, već i osnaži, naveo je Špegar.
Organizacija „FAO“ najveći je donator oštećenim poljoprivrednim domaćinstvima, kojima je pomoć dodeljivana od samih poplava. Sa takvom praksom, uz podršku Delegacije EU, Ministartsva poljoprivrede i lokalnih direkcija za poljoprivredu, ova organizacija će nastaviti i u narednom periodu.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa