Info

18. jun 2015.18. jun 2015.

u Šapcu MeĐunarodni teniski turnir

Na terenima Teniskog kluba “SunRise“ u Šapcu, danas je zvanično otvoren profesionalni seniorski turnir iz Futures serije. Organizatori su Teniski savez Srbije i TK „SunRise“, a pokrovitelji Grad Šabac i Dunav osiguranje. Na turniru, koji traje do 28. juna, učestvuje 150 igrača u dublu i singlu, iz više od 30 zemalja sveta. Duelima glavnog žreba prethodila su 32 kvalifikaciona meča, odigrana na 5 terena. Nagradni fond iznosi deset hiljada dolara. „Fjučrs“ serija predstavlja najniži nivo profesionalnih turnira, posebno značajnih za mlade tenisere, koji kroz njih mogu napredovati ka jačim turnirima.
Otvarajući turnir, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je prethodnih dana Šabac grad u kome se odigravaju velika sportska takmičenja. Nakon otvaranja Gradskog bazena u Šapcu i vaterpolo utakmice najboljih selekcija Srbije i Rusije, Šabac postaje grad tenisa. Gradonačelnik je rekao da Srbija, kao domovina Novaka Đokovića, ima obavezu da promoviše tenis. On je takođe napomenuo da je turnir u Šapcu dobra promocija grada i prilika da se sa Teniskim savezom Srbije otvore razgovori o budućim ulaganjima u tenis.
Prema rečima Nenada Crnogorca, člana Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije i predsednika Sportskog centra „SunRise“, Šabac je trenutno u centru teniskih dešavanja na Balkanu. Iako u završnici turnira neće učestvovati Šapčani Ognjen Trejgut i Predrag Dedić, Crnogorac je rekao da je veoma zadovoljan njihovim nastupima jer su igrali protiv starijih i iskusnijih rivala.
Finale profesionalnog teniskog turnira Futures serije zakazano je za nedelju, 28. jun u 12 sati na terenima Sportskog centra „SunRise“ u Šapcu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa