18. jun 2015.18. jun 2015.
PUNKT HITNE MEDICINSKE POMOĆI U VOLUJCU

POMOĆ DOSTUPNA UVEK

Rezultati rada Službe hitne medicinske pomoći u punktu u Volujcu su veoma dobri.
Od početka maja stanovnicima Pocerine na raspolaganju su usluge Službe hitne medicinske pomoći koja radi u punktu u Volujcu. Medicinske ekipe šabačkog Doma zdravlja su tokom nešto više od mesec dan skoro 20 puta intervenisale na ovom terenu.
- Najčešće patologije koje su ovde zastupljene su kod hipertoničara i astmatičara. Imali smo nekoliko intervencija i zbog ujeda krpelja, što je i uobičajeno za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove. Javljaju nam se i osobe sa problemima uzrokovanih anginom pektoris, a bilo je i intervencija zbog infarktnih stanja i šlogova, navodi dr Ivana Kosanić.
Standard urgentne medicine podrazumeva da najbolje rezultate po očuvanje života i zdravlja pacijenata predstavlja pravovremena reakcija lekara u roku od sva vremena.
- Izračunali smo da sa punkta Službe hitne medicinske pomoći u Volujcu u tom vremenskom intervalu može da se stigne do većine meštana pocerskih sela koje gravitraju ka ovom mestu. Za sada će se ove aktivnosti obavljati tokom noći, a planiramo da sa njima počnemo i tokom dana, naveo je prim. dr Miroslav Popović, direktor Doma zdravlja Šabac.
Punkt u Volujcu posetio je i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, koji je istakao da se osnivanje punkta pokazalo u potpunosti opravdanim.
- Mislim da je ovo veoma važno za naše sugrađane u Pocerini. Važno je da i oni i svi drugi imaju istu mogućnost da dobiju hitnu medicinsku pomoć ukoliko im je potrebna kao što je imaju žitelji centra Šapca. Posebno je verujem značajna i prilika koju dobijaju mladi lekari, koji na ovaj način stiču iskustvo, a Dom zdravlja pokazuje veliku odgovornost i profesionalnost u radu, uprkos svim teškoćama sa kojima se suočavaju sve zdravstvene ustanove, naveo je Pajić.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa