9. jul 2015.9. jul 2015.
REKONSTRUISANO KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE KOD ŠABAČKOG BAZENA

TEREN ZA BUDUĆE ŠAMPIONE

Kompanija „Frikom“, u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje građevinskim zemljištem, rekonstruisala košarkaški teren u neposrednoj blizini novootvorenog Gradskog bazena
Na mestu gde su mnogi Šapčani prvi put ubacili loptu kroz obruč stasavaće nove nade naše košarke. Kompanija „Frikom“ obezbedila je nove košarkaške table, obruče za koševe, boju za farbanje postojećih konstrukcija i obeležavanje linija na igralištu. Ova donacija sprovodi se u okviru obeležavanja 40 godina rada „Frikoma“.
- Ovaj projekat je pokrenut u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom sporta, a podržan je od strane proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića. Kompanija „Frikom“ se uključila u rekonstrukciju i sređivanje 40 košarkaških terena na teritoriji cele zemlje. Među njima je i teren pored bazena u Šapcu. Čuli smo od predstavnika grada da je u planu i rekonstrukcija Koš kluba u centru grada, te ćemo, ukoliko bude bilo uslova, pomoći u rekonstrukciji i ovog terena, naveo je Milan Savić, regionalni supervizor iz kompanije „Frikom“.
Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem je asfaltiralo teren, za šta je izdvojeno oko milion dinara. Predstavnici grada su zadovoljni jer je Šabac dobio još jedno mesto na kom će mladi imati priliku da se zdravo razvijaju.
- Rekonstruisan je teren na mestu gde smo mi kao deca igrali basket, fudbal, rukomet ili tenis. Ova uređena površina uz Gradski bazen je idealno mesto za teren. Želja nam je da sve lepe stvari, koje su ranije postojale, vratimo na upotrebu građanima, a naročito deci. U Šapcu su dobrodošle sve firme, kao „Frikom“, koje su spremne da ulažu u mlade i decu, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Najveću korist od rekonstruisanog igrališta imaće mladi košarkaši. Neki od njih, poput Nemanje Markovića i Veljka Negovanovića iz OKK „Šabac“, svakodnevno dolaze na novi teren. Njih dvojica kažu da je dobro što su dobili još jedno igralište, a poput pravih profesionalaca, pohvaljuju „mekane obruče“ i dobru konstrukciju.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa