30. jul 2015.30. jul 2015.
SANIRA SE MOST NA PUTU METLIĆ-RUMSKA

VEZA KRAĆA ZA 10 KILOMETARA

Na lokalnom putu koji povezuje Metlić sa Rumskom i Krivajom obavljaju se poslednji radovi na obnovi mosta, čime će putovanje između ovih mesta biti skraćeno, i olakšan rad poljoprivrednih proizvođača
Prošlogodišnje bujice odnele su stari drveni most koji se nalazi na putu Metlić-Rumska. Meštani ovih sela morali su zbog toga da idu deset kilometara dužim putem preko Volujca, a u problemu su se našli i vlasnici poljoprivrednog zemljišta do kog je bilo veoma teško doći. Izgradnju novog, betonskog prelaza, finansirao je grad Šabac, za šta je iz budžeta izdvojeno milion dinara. Sanacija oštećenog putnog pravca doneće veliko olakšanje žiteljima ovog dela Pocerine.
- Put povezuje Metlić i Rumsku, i dalje ide ka Tekerišu i Loznici. Sa druge strane je postojala veza sa Matijevcem, Doljim Crniljevom i dalje ka Koceljevi i Osečini. Umesto ovog puta morali smo da koristimo alternativnu saobraćajnicu, preko Volujca, koja je za 10 kilometara duža. Izgradnjom mosta rešiće se i problemi meštana koji imaju njive sa druge strane ćuprije, do kojih je bilo nemoguće doći, kažu žitelji Metlića.
Radova na postvljanju mosta posetio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je naglasio da žitelji šabačkih sela nikada ne mogu biti građani drugog reda, i da će grad, primerima poput ovog, nastaviti da aktivno radi na rešavanju problema koje stanovnici sela sa područja Šapca imaju.
- Izgradnja mosta je veoma važna za razvoj poljoprivrede u ovom delu Pocerine, odnosno za brz prilaz poljoprivrednom zemljištu. Siguran sam da će žitelji Metlića prepoznati i podržati ovu aktivnost, jer doprinosi lakšem obavljanju svakodnevnh poslova. Ovakve poslove moramo sprovoditi svuda gde za tim postoji potreba. Veoma je dorbo što će meštani šabačkih sela od jeseni moći samostalno da odlučuju gde će se trošiti porez na imovinu koji se prikupi u njihovim selima. Pozivam ih da se dogovorimo, odnosno da nam predlože svoje ideje, jer će grad finansijski podržati projekte koji doprinose kvalitetnijem životu na seoskom području. Trenutno u Gradskoj upravi radimo na donošenju uputstva o primeni odluke o prikupljanju i trošenju novca od poreza na imovinu, a nakon toga će početi obuka predstavnika saveta mesnih zajednica, izrada projekata i trošenje novca po želji meštana naših sela, rekao je Zelenović.
Radove na rekonstrukciji mosta između Metlića i Rumske finansira grad. Vrednost investicije je milion dinara, a posao obavljaju radnici preduzeća „Dumača savremena gradnja“.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa