13. avgust 2015.13. avg 2015.
GRADONAČELNIK U POSETI „HEMOFARMU“ I „JUGOKOPU“

POVERENjE SE STIČE KVALITETOM

Posete gradonačelnika Šapca uspešnim firmama koje posluju na području grada nastavljene su i prošle nedelje
Skoro 39 godina u Šapcu posluje fabrika lekova. Od 2002. godine ovim preduzećem rukovodi „Hemofarm“, vodeća farmaceutska firma u Srbiji i najveći domaći izvoznik lekova. U šabačkom ogranku radi 370 zaposlenih, koji su prošle godine proizveli 40 miliona pakovanja lekova. Ovu robu plasiraju širom Evrope, Azije i Afrike. Imaju veoma dobru saradnju sa državnim, ali i organima lokalnih samouprava.
- Fabrika ima pogon čvrstih proizvoda, pogon polučvrstih i tečnih formi, kao i moderan pogon dezinfekcionih sredstava i medicinskih rastvora. Naši proizvodi su plasirani na teritoriji Srbije, ali i u zemljama Evropske Unije, Rusije, Ukrajine i Afrike. Nalazimo se u samom vrhu kada je reč o izvoznicima iz Srbije. Ponosni smo što u Šapcu posluje deo jednog kompleksnog lanca kao što je „Hemofarm“. Ostvarili smo dobru saradnju sa Vladom i institucijama u Republici Srbiji. Aktivno učestvujemo u radu novoformiranog Saveta za praćenje privrednih kretanja na teritoriji Šapca i svojim savetima pokušavamo da pomognemo privredni razvoj u gradu, rekao je direktor ogranka „Hemofarma“ u Šapcu Dragan Tošić.
Šabac može da bude ponosan na činjenicu da u njemu posluje jedna od najvećih domaćih izvozno orijentisanih firmi, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete ovoj fabrici.
- Kao građanin Šapca mogu da buden ponosan na ovu firmu. Kompletan utisak je da je ovo veoma ozbiljna firma, u kojoj se zna tačna uloga svakog radnika. Vođeni svetlom saradnjom grada i ovog preduzeća, uveren sam da ćemo zajedno moći da kreiramo dobar ambijent i za budućnost. Tu svakako računamo na kvalitet po kom je „Hemofarm“ prepoznatljiv, rekao je Zelenović.
„Hemofarm“ posluje u okviru kompanije „Štada“, nemačkog farmaceutskog giganta. Saradnja sa nemačkim firmama biće jedan od prioriteta grada u narednom periodu, dodao je gradonačelnik Šapca.
- Srećni smo što nemačka firma uspešno posluje u našem gradu i što su predstavnici Ambasade SR Nemačke i Nemačko-srpskog privrednog udruženja voljni da se otvori mogućnost za uspostavljanje partnerstva između šabačkih i nemačkih firmi. Na tome ćemo posvećeno raditi, a primer dobre prakse je „Hemofarm“. Šabac neguje evropske ideje, i kao grad daje doprinos da Srbija što pre bude članica Evropske unije, naglasio je Zelenović.
Na području Šapca od 1990. godine posluje „Jugokop-Podrinje“. Tokom četvrt veka rada ova firma je konstantno širila delatnost: od transporta, preko izrade vertikalne i horizontalne signalizacije, eksploatacije kamena, uređenja i održavanja obaloutvrda do asfaltiranja saobraćajnica. U preduzeću je zaposleno gotovo stotinu radnika, a firmom rukovode otac i sin, Zlatomir i Boban Janković.
- Primarne delatnosti preduzeća su zaštita vodoprivrednih objekata i zaštita od neželjenog dejstva voda, kao i radovi na izgradnji i uređenju saobraćajnica. Bavimo se i zimskim i letnjim održavanjem puteva. Najzaslužniji za rezultate rada „Jugokop-Podrinja“ su naši zaposleni, koji veoma kvalitetno i odgovorno obavljaju poslove koji su nam povereni. Njihov odnos prema radu je jedan od najvažnijih elemenata uspešnosti našeg preduzeća, istakao je Boban Janković.
Za razliku od uobičajene prakse, gradonačelnik Šapca je radnike i upravljače ovog preduzeća posetio na terenu. „Jugokop-Podrinje“ trenutno je angažovan na uređenju Trga šabačkih žrtava i rekonstrukciji ulice Cara Dušana.
- Rukovodstvo putarskih firmi je mnogo bolje posetiti na terenu, prilikom izvođenja radova, a ne u kancelariji. Ova firma trenutno izvodi radove na dva značajna objekta u našem gradu. Dobro je da poslove u Šapcu obavljaju šabačke firme. Imamo dosta dobrih firmi u Šapcu, a jedna od njih je i „Jugokop-Podrinje“. Kupovinom putarskog preduzeća iz Beograda, zaduženog za održavanje auto-puta, ova firma je pokazala da je spremna da radi još ozbiljnije poslove, rekao je Zlenović.
„Jugokop-Podrinje“ je jedna od firmi koje su bile angažovane prilikom odbrane od poplava prošle godine. Državne dugove za te poslove isplatio im je grad, koji i dalje čeka na transfer novca iz republičkog budžeta.
- Veliki broj šabačkih firmi je aktivno učestvovao u odbrani grada od poplava prošle godine. Grad je isplatio novac ovim preduzećima za obavljene bitne interventne radove, ali nam ta sredstva još uvek nisu refundirana od državnih organa. Iako postoje obećanja da će nam država uplatiti taj novac, to se još uvek nije desilo, navodi Zelenović.

M.Maksimović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa