Info

20. avgust 2015.20. avg 2015.

Asfaltirana ulica Cara Dušana

Rekonstrukcija ulice Cara Dušana privodi se kraju. Završeno je asfaltiranje deonice od zgrade bivšeg Doma Vojske do kružne raskrsnice u ulici Janka Veselinovića. Radovi se nastavljaju na kružnom toku, a kompletna rekonstrukcija saobraćajnice je u sklopu uređenja centralne gradske zone u čijem središtu je trg. Za popravku kolovoza zadužena je Direkcija za puteve grada Šapca, a izvođač radova je preduzeće “Jugokop Podrinje“.
- Rekonstrukcijom će biti uređen saobraćaj u strogom centru grada, kod Tržnice, gde će ulica biti sužena, a zatim i obeležen novi pešački prelaz. Postavljamo i ivičnjake pored zgrade koja je nekada bila Dom Vojske. Ulica Cara Dušana je dugačka skoro 500 metara, a vrednost radova je blizu 11 miliona dinara, naveo je Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve grada Šapca, i dodao da se celokupno uređenje ulica prilagođava i biciklističkom saobraćaju.
Uređenje gradskog trga teče planiranim tempom, a završetak radova očekuje se polovinom septembra. Šapčani će posle 30 godina dobiti centralni trg, mesto okupljanja i druženja uz različite programske sadržaje kao što su koncerti, sajmovi, sportska takmičenja i već ustaljene gradske manifestacije. Trg će koštati 500.000 evra. Deo novca obezbeđen je iz prodaje municipanih obveznica, odnosno, reč je o sredstvima preostalim od izgradnje bazena i preusmerenim na troškove rekonstrukcije trga.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa