27. avgust 2015.27. avg 2015.
NOVI USPEH OFK “PARK“

PRVI U EVROPSKOJ KONKURENCIJI

Mladi fudbaleri OFK “Park“ osvojili su prvo mesto na velikom međunarodnom turniru koji je prošle sedmice održan u Nacionalnoj kući fudbala, Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Šapčani rođeni 2007. godine su bili najbolji u konkurenciji više od 200 ekipa, od čega je 12 došlo iz Evrope.
Dečaci uzrasta od osam godina bili su podeljeni u tri grupe sa po sedam ekipa. OFK “Park“ je bez problema prošao svoju grupu, u kojoj je bila i ekipa iz Bugarske. Protivnik u osmini finala bio im je tim iz Loznice koji su nadigrali 4:0. Najbolja utakmica usledila je u četvrfinalu kada je grčki “Paok“ savladan sa 5:1. Na putu do finala pobedili su i mlade fudbalere iz “Akademije fudbala Siniše Mihajlovića“ sa 2:1. Do trofeja su došli nakon što su identičnim rezultatom dobili izpostavu “Crvene Zvezde“, “Red Star“ iz Niša, iako su na početku gubili.
Trener Aljo Sakić izuzetno je zadovoljan uspehom koji je postignut u konkurenciji klubova iz Italije, Ukrajine, Grčke, Mađarske, Bugarske, kao i svih država u regionu i najvećih domaćih klubova.
-Osvojili smo turnir koji je za ovaj uzrast u rangu “Lige šampiona“. Svi koji nešto vrede i veruju u svoj rad učestvovali su ovde. Deca su talentovana, vredna i slušaju ono što im se govori, tako da rezultati ne mogu da izostanu, ističe Sakić.
Pored ovoga, mladi fudbaleri “Parka“ desetak dana ranije osvojili su turnir u Bijeljini, na kom su postigli 18 golova, a ni jedan nisu primili.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa