27. avgust 2015.27. avg 2015.
U SREDU 9. SEPTEMBRA U ŠABAČKOM POZORIŠTU TRIBINA O NTC SISTEMU UČENjA

DA SE ZNANjE ZAVRTI KROZ IGRU

Nakon prošlogodišnje uspešno realizovane dvodnevne „Letnje škole NTC sistema učenja“ Centar za stručno usavršavanje Šabac odlučio je da u saradnji sa Društvom učitelja grada Šapca organizuje tribinu za roditelje, vaspitače, učitelje i nastavnike. Svi zainteresovani imaće priliku da u sredu, 9. septembra, sa početkom u 18 časova u sali Šabačkog pozorišta, saznaju mnogo više o ovom revolucionarnom načinju učenja koji je prihvaćen i u Evropi.
- Dr Ranko Rajović veoma je zastupljen u obrazovnom sistemu Hrvatske i Slovenije, kao i Češke i Slovačke, tako da smo rešili da napravimo jedan primer dobre prakse i pokažemo kako može drugačije da se uči. Kroz slike, razne igre, deca savladavaju mnogo lakše gradivo koje je zastupljeno u školama. Iskoristio bih priliku da pozovem što veći broj zainteresovanih, posebno roditelja, da vide kako to njihova deca mogu lakše i bolje da nauče nastavne sadržaje. I ne samo njih - rekao je mr Goran Stojićević, direktor Centra za stručno usavršavanje.
Kako je septembar mesec u kome su roditelji bukvalno u panici jer pored knjiga treba obezbediti sve ono što je potrebno jednom osnovcu i srednjoškolcu ovo će biti, po Stojićevićevim rečima, prilika da shvate da je to ipak vreme za radost.
- Ovo je možda nešto što će ih malo pomeriti od tih nekih stvari. Shvatiće da je škola nešto što je pokretač svega i nešto što će njihovoj deci doprineti da budu kasnije bolji u životu. Ubeđen sam da je NTC sistem upravo način da njihova deca budu bolja - dodao je Stojićević.
Tribina pod nazivom „Da se znanje zavrti kroz igru“ pokazaće kako đaci mogu bolje i lakše da savladaju gradivo, ali će se progovoriti i o upotrebnoj inteligenciji dece od treće do osme godine, razvoju dečjeg mozga, igrama koje usporavaju ili oštećuju razvoj, zaboravljenim igrama koje podstiču razvoj dečjeg uma. Sve to i još ponešto lično od strane autora programa i predavača dr Ranka Rajovića, člana Komiteta svetske Mense za darovitu decu i saradnika UNICEF za rano obrazovanje. Ulaz je besplatan, a broj mesta ograničen.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa