17. septembar 2015.17. sep 2015.
BEOGRADSKA PREMIJERA PREDSTAVE „PUTUJUĆE POZORIŠTE ŠOPALOVIĆ“

POBEDA UMETNOSTI NAD ZLOM

Ubedljiva i nadahnuta glumačka igra čitavog ansambla Omladinskog pozorišta „Vožd“ Mišar, prepuna sala Kulturnog centra „Čukarica“, kao i prisustvo velikog broja eminentnih stvaralaca iz sveta pozorišta i umetnosti, obeležili su prošlu sredu koja je bila u znaku mladih šabačkih entuzijasta
Samo mesec dana posle premijere u Domu kulture u Mišaru Amatersko pozorište „Vožd“ Mišar u saradnji sa NDA „Veselo majmunče“ izvelo je predstavu „Putujuće pozorište Šopalović“ na sceni Kulturnog centra „Čukarica“. Beogradska publika prošle srede, 16. septembra, bila je oduševljena hrabrošću mladih šabačkih glumaca koji su svojom inovativnošću i autorskim radom uneli u kultnu predstavu dašak nove vizije stare tematike sagledane očima savremenika.
- Gostovanje na Čukarici ostvareno je uz pomoć Zlate Furtule, organizatora pozorišne scene KC „Čukarica“, i velike želje da nas ugoste i da upravo na sceni njihovog Kulturnog centra „Šopalovići“ zablistaju pod svetlima beogradskih reflektora i pred beogradskom publikom. Prepuna sala čukaričkog Kulturnog centra, u kojoj je bilo publike svih uzrasta, od osnovne do srednje škole, srednje generacije, kao i eminentnih umetnika iz sveta pozorišta i kulture poput Aleksandra Saše Volića, pozorišnog reditelja, Ivana Jevtovića, glumca Ateljea 212, Aleksandre Manasijević, glumice, i mnogih drugih, stvorili su sjajnu atmosferu, koja je čitavom ansamblu bila „vetar u leđa“ i potpora za još jednu uverljivu i maestralnu glumačku igru na sceni. Publika je sat i po vremena uživala i pomno pratila tragikomičnu priču o četvoro putujućih glumaca, koji su se još jednom borili (i nadamo se uspešno izborili) za bolju i lepšu budućnost umetnosti, slobodu pozorišta i umetnika! Na kraju predstave visoko podignuti drveni mač, kao simbol pobede umetnosti nad zlom koje se nadvilo nad njom, apaluz i ovacije publike, koja je na nogama ispratila poklon i pozdravila članove ansambla „Šopalovića“, kao i nekoliko poziva na bis. Šta više reći - izjavio je po povratku Dušan Simić, glumac i zamenik direktora OP „Vožd“ Mišar.
Glumački ansambl u sastavu Dušan Simić (Vasilije Šopalović), Vanja Pavlović (Jelisaveta Protić), Nina Stokić (Sofija Subotić), Nikola Đukić (Filip Trnavac), Tamara Bastaja (Gina), Filip Rajković (Blagoje Babić), Milica Ostojić (Simka), Marko Ribić (Milun), Đorđe Mitrović (Drobac), Dragoljub Manojlović (Majcen), Marija Milovanović i Milica Popović (Građanke) i Slobodan Petrović (Građanin) ponovo je briljirao uz podršku tehničke ekipe u kojoj su Čedomir Božić (majstor tona), Dragan Ristić (majstor svetla), Dijana Skadarka (šminker i masker), Ivan Kačarević i Stefan Ivanović (dekorateri).
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa