24. septembar 2015.24. sep 2015.
DEČJI HOR „LIRA“ OŠ „MIĆA STANOJLOVIĆ“ JOŠ JEDNIM NASTUPOM POKAZAO VIŠE OD TALENTA

PLES KOCELjEVAČKIH SLAVUJA

Kada su u pitanju članovi Dečjeg hora „Lira“ OŠ „Mića Stanojlović“ iz Koceljeve kreativnosti nikada ne nedostaje. Iako su se prošle godine šabačkoj javnosti na „Čivijaškom karnevalu“ predstavili izvođenjem kompozicija na više svetskih jezika ovoga puta pevanje su zamenili plesom.
Saradnja osnivača hora, prof. muzičke kulture Ivana Markovića, čiji je primarni cilj konstantna težnja ka praćenju trendova u modernizaciji nastave, kako bi svojim učenicima otkrio mnogo lepšu stranu muzičke umetnosti i omogućio im da zavole predmet koji predaje, sa „Social Mediom“ naše avio-kompanije „AirSrbije“, urodila je nastupom hora, oblikovanjem u grupu „AirSerbia Teenage Team“ ili „Omladina AirSrbije“. Predstavili su se kao „Cabin Crenj“ odnosno, kao stjuardi i stjuardese. Spajanjem govornih poruka kapetana, zvukova poletanja i sletanja aviona, sa nama dobro poznatom numerom grupe Flamingosi „Ludi letnji ples“ osmislili su nastup koji je pokazao njihovo viđenje kabinskog osoblja na nekom od letova, ali na šaljiv način, u skladu sa čivijaškom šalom i karnevalskim duhom.
- Veoma mi je drago što sve više ljudi prepoznaje naš entuzijazam i želju za što većim radom kako bi, postali što bolji i uspešniji. Drago mi je što je i naša domaća avio kompanija zadovoljna prezentacijom te se nadam još čvršćom saradnjom u budućnosti. To je cilj mog rada, povezivanje sa muzikom sve što se povezati može, jer će možda, baš neko od ove dece biti deo „AirSrbije“, koja zasigurno postaje lider u regionu. Naš moto „Na krilima muzike, mi ispunjavamo vaše snove“ ostaje konekcija sa svetom, a pevanje na različitim jezicima, ostaće predmet našeg interesovanja – poručio je prof. Marković.
Nastupivši pod sloganom „Na krilima muzike, mi ispunjavamo vaše snove“ dodatno su zagrejali već užarenu čivijašku karnevalsku atmosferu, pokazavši po ko zna koji put da iako skromni u zahtevima, ali prepuni entuzijazma, na najbolji moguć način nastavljaju afirmaciju imena svoje škole i mesta iz kojeg potiču.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa