24. septembar 2015.24. sep 2015.
U ZMINjAKU NA KRSTOVDAN U ORGANIZACIJI KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA IZVEDENA PREDSTAVA OP „VOŽD“ MIŠAR

ISTORIJSKI ČAS

Želeći da svojim meštanima upriliče jedan kulturni događaj predstavnici Mesne zajednice Zminjak pozvali su Kancelariju za mlade grada Šapca koja je, u okviru svog projekta „Unapređenje mladih na selu“, organizovala dolazak Omladinskog pozorišta „Vožd“ Mišar. Članovi ovog ansambla izveli su predstavu „Tamo je srpskoj vojsci jedini bio put“ u nedelju na Krstovdan.
- Zahvalio bih se Kancelariji za mlade koja je omogućila održavanje ove predstave i tako pomogla deci da poprave svoje znanje i upoznaju malo više istoriju srpskog naroda. Ovo je prva predstava koja se organizuje u našem selu i nadamo se da ćemo ubuduće više sarađivati i da ćemo omasoviti ovakve događaje - izjavio je po završetku predstave Aleksandar Moravčević, predsednik Saveta MZ Zminjak.
Vođeni idejom da se organizovanjem sportskih i kulturno-umetničkih događaja pruži ista šansa mladima na selu i tim poboljša njihov položaj u društvu i omogući da što kvalitetnije provedu svoje slobodno vrme, Kancelarija za mlade od početka godine realizovala je nekoliko sportskih turnira i pozorišnih predstava u više mesnih zajednica.
- Nama je cilj da u svakoj mesnoj zajednici na seoskom području možemo da organizujemo neku aktivnost. Između ostalog prvi put smo u Zminjaku i zaista mi je drago što smo mogli da pružimo meštanima jednu ovako dobru istorijsku predstavu baš u godini kada se obeležava stogodišnjica Valjevske bolnice. Ovom prilikom zahvaljujem se Omladinskom pozorištu „Vožd“ sa Mišara na dosadašnjoj sjajnoj saradnji. Nadam se da ćemo imati još prilika da zajedno upriličimo ovakve kvalitetne predstave u onim mesnim zajednicama u kojima do sada to nismo uradili - naglasila je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
Inicijator projekta, odbornik u Skupštini grada Šapca, Milutin Stanković, izarazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim odzivom mesnih zajednica.
- Savet MZ Zminjak je, da budem iskren, jedini Savet mesne zajednice koji je prepoznao naš projekat, organizovao se i pozvao nas da organizujemo ovakav događaj. Oni su se opredelili da to bude pozorišna predstava. Očekujem da naredni put bude još više ljudi koji će pratiti kulturna dešavanja u svom Domu kulture, ali opet bih pohvalio Savet mesne zajednice koji su se potrudili da svojim meštanima organizuju besplatan kulturni događaj - rekao je Stanković.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa