22. oktobar 2015.22. okt 2015.
Studenti i profesori Visoke turistiČke Škole gosti Šapca

GRAD SA TRADICIJOM

Studenti i profesori Visoke turističke škole iz Beograda posetili su prošle subote Šabac u okviru stručne ekskurzije tokom koje su se upoznali sa turističkim potencijalima, istorijom, kulturno-istorijskim spomenicima i arhitektonskim vrednostima Šapca, ali i mogućnostima za razvoj turizma sa kojima Šabac raspolaže. Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić dočekao je i pozdravio studente i profesore.
- Drago mi je što su studenti i profesori Visoke turističke škole gosti Šapca. U razgovoru sa njima zaključio sam da su im prvi utisci o našem gradu dobri - ne bez razloga - Šabac ima i tradiciju, a radi se dosta i na tome da se ona sačuva i unapredi. Oni će posetiti i Cer, jedno od mesta koje u našoj turističkoj ponudi ima veliki potencijal, ali ne i mesto koje zavređuje. Verujem da ovakve posete mogu doprineti afirmaciji potencijala i podstaći razvoj turizma, koji u Šapcu i okolini može imati različite aspekte - od manifestacija, preko posete kulturnim i istorijskim spomenicima do razvoja seoskog turizma. Ovi mladi ljudi, budući turistički vodiči će se, nadam se, kad završe školovanje sa svojim grupama turista vratiti u naš grad i predstaviti ono najbolje što imamo, zato je zadovoljstvo biti im domaćin, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Posle posete Šapcu planiran je obilazak istorijskog mesto Tekeriša i Spomen kompleksa „Cerskim junacima“, a nakon toga predviđena je poseta planini Cer i upoznavanje sa prirodnim i antropogenim vrednostima zapadne „kapije“ Srbije, kao i turističkim potencijalima i mogućnostima za razvoj turizma na ovoj planini.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa