22. oktobar 2015.22. okt 2015.
INICIJATIVA SELO - GRAD

ČEKAJUĆI MINISTARKIN ODGOVOR

Prošlog utorka održana je konferencija za novinare „Inicijative Selo-Grad“ povodom pisma koje je upućeno ministarki poljoprivrede prof. dr Snežani Bogosavljević Bošković. Na skupu je učestvovalo najuže rukovodstvo „Inicijative Selo-Grad“, koje je podsetilo na sve apele upućene Ministarstvu.
-Inicijativa Selo-Grad je nekoliko puta ukazivala na moguće probleme i posledice suše, koje su se nažalost ostvarile. Mi smo bili glavni inicijator zahteva zvaničnog izveštaja o posledicama suše, što je učinjeno upućenim pismom ministarki poljoprivrede. U njemu je zatražen detaljan izveštaj o proceni posledica suše, kao i mere koje nadležno ministarstvo planira da preduzme. Pored ponovne molbe koja je upućena na konferenciji, održanoj 6. oktobra, nadležno ministarstvo se nije oglasilo. Svedoci smo da je u poslednjih nekoliko nedelja došlo do pada cene stoke i neisplaćenih subvencija, što dodatno govori o važnosti ovog problema. Mi ćemo i dalje nastojati da uočavamo i rešavamo probleme vezane za agrar i oštro ćemo osuđivati svako zanemarivanje naših poljoprivrednika, izjavila je Ivana Katić, koordinatorka za selo „Inicijative Selo- Grad“.
-Zbog neadekvatnog postupanja Ministarstva poljoprivrede i odbijanja davanja odgovora na postavljena pitanja, mi smo u obavezi da govorimo istinu o stanju u agraru, jer sam i sam poljoprivredni proizvođač. Sve ono što se dešava mojoj porodici dešava se svim poljoprivrednicima, čije su porodice došle na rub egzistencije. Ukoliko se nastavi ovakva situacija, naša omladina će biti primorana da napušta sela i prelazi u gradove. Naše stanje u poljoprivredi simbolično će prikazati ovaj probušen i prazan novčanik, koji ćemo u ime seljaka Mačve, Pocerine i Posavotamnave poslati ministarki, izjavio je Dragan Stanković, odbornik „Inicijative Selo- Grad“.
Ukoliko u narednom periodu ministarka poljoprivrede ne odgovori na apel naših poljoprivrednika, Inicijativa Selo- Grad će organizovati protestni miting, na kome ćemo ponoviti naše zahteve.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa