29. oktobar 2015.29. okt 2015.
„DIS“ MARKET STIŽE I U ŠABAC

INVESTICIJA OD TRI MILIONA EVRA

U Šapcu će do kraja godine biti otvoren supermarket najvećeg domaćeg trgovinskog lanca „DIS“
Najveći domaći trgovinski lanac uskoro stiže i u Šabac, a vredna investicija „DIS“ doprineće zapošljavanju velikog broja ljudi. Gradilište je prošlog četvrtka posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je tom prilikom istakao važnost ulaganja domaćih privrednika i angažovanje šabačkih firmi na izvođenju radova.
- Uvek navijam na proizvodne objekte koji se grade, ali podržavam i širenje trgovinskih lanaca. Ovo je jedna od značajnijih investicija u gradu, posebno zbog toga što je reč o domaćem kapitalu i domaćim izvođačima radova. Dobra vest je da pored ove investicije imamo još šest velikih investitora koji ulažu u gradu i koji su kupili parcele. Među njima su: „Comedž“, „Brajal“, „Gold pak“ i „Čedanit“. Sve ove firme doprinose razvoju privrede u gradu. Ponosan sam na privrednike koji u ovom teškom vremenu odlučuju da investiraju u svoj grad, poručio je gradonačelnik Šapca.
Grad čini sve što je u njegovoj moći da unapredi privredni ambijent i ubrza procedure prilikom dobijanja neophodnih dokumenata.
- Građevinska dozvola za ovaj objekat izdata je u roku od pet dana. Grad Šabac poštuje sve procedure i ispunjava zakonske obaveze, tako da smo dobar partner našim privrednicima. Šabačka privreda nije mrtva, dobro se bori sa postojećom krizom. Naravno, podržavamo i sve strane investicije koje će doći u grad, dodao je Zelenović.
Procenjena vrednost investicije u objekat koji se nalazi na uglu Pocerske i ulice Despota Stefana Lazarevića iznosi oko tri miliona evra. Za izvođenje radova zadužena je šabačka firma „Refleks“, a prema najavama, „ DIS“ će sa radom početi do kraja godine.
- Gradilište je otvoreno početkom avgusta, a radovi teku planiranom dinamikom. Na gradilištu je angažovano dvadesetak izvođača radova, od čega 95 odsto čine šabačke firme. Radovi će biti gotovi početkom decembra, jer je planirano da „DIS“ počne sa radom do kraja godine, rekao je Željko Dišić, glavni i odgovorni izvođač radova ispred firme „Refleks“.
Prema podacima koji su nedavno objavljeni na Sajmu zapošljavanja u Šapcu, u oranizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, posao u šabačkom „DIS“ dobiće oko 120 radnika.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa