Info

26. novembar 2015.26. nov 2015.
RUKOMET

ANA RADOVIĆ DO 2018. U “MEDICINARU”

Da ŽRK “Medicinar” najozbiljnije vodi računa o svojim dugoročnim klupskim planovima dokazuje i dogovor postignut pre nekoliko dana sa najboljom igračicom i kapitenom ekipe, vanserijskom Anom Radović.
Šabačka ekipa ima tu vrstu privilegije da u njenim redovima nastupa osvajač srebrne medalje sa OI u Londonu, osvajač titule Evropskog prvaka u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji i 2 trofeja pobednika Kupa kupova kao i medalju sa Mediteranskih igara i to sve sa ekipom iz Podgorice. Takav trofejni igrač je jedinstven u našoj Super rukometnoj ligi.
U razgovoru za naš list ona kaže: “Ponikla sam u ovom klubu, koji ove godine proslavlja 40 godina postojanja. Prošla sam sve klupske selekcije a sa 13 godina zaigrala za prvu ekipu. Sa devojkama iz kasnijeg perioda imamo dva učešća u Čelendž kupu, što je i prvo učešće šabačke ekipe u nekom evropskom takmičenju.
Posle odličnih igara u “Medicinaru” ekipa “Budućnosti” iz Podgorice je pokazala interesovanje za moje igračke usluge. Odlazim tamo i provodim 8 nezaboravnih sezona u kojima sam osvojila sve što može da se osvoji u rukometu. Potom odlazim u Dansku i tamo nastupam jednu sezonu. Posle toliko godina odlučujem da se vratim u svoj Šabac i svoj “Medicinar” gde sam i počela.
Zatičem klub u I ligi, da bi odmah u toj sezoni posle doigravanja u mini-ligi uspele da se zasluženo plasiramo u Super rukometnu ligu Srbije za žene, gde već uspešno nastupamo drugu sezonu. Svi moji budući planovi vezani su za Šabac i moj “Medicinar”. Želim da ekipi i ovoj mladoj plejadi igračica pružim svu pomoć kako bi one stasale i postale pravi igrači a samim tim i ekipu postavimo na zdrave noge i omogućimo dugoročno funkcionisanje kluba.
Po završetku karijere želim da se bavim trenerskim pozivom jer smatram da imam šta da pokažem u ovom sportu kome sam i sama posvetila ceo svoj sportski život” – završava Ana Radović, veliki sportista sa ovih prostora.
D.Mitrić

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa