26. novembar 2015.26. nov 2015.
KONCERT NAJMLAĐIH U MUZIČKOJ ŠKOLI „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“ ODUŠEVIO PUBLIKU

PRVI MUZIČKI KORACI

U koncertnoj sali Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ prošle srede, 25. novembra, polaznici Muzičkog zabavišta svojim koncertom, posvećenim Svetskom danu deteta, oduševili su mame, tate, bake, deke, bližu i dalju rodbinu, prijatelje i komšije. Dečjim pesmicama, prilagođenim njihovo uzrastu od četiri do sedam godina, pokazali su svu raskoš svog pevačkog talenta, osećaja za ritam i ljubav prema muzici, druženju, ali i učenju.
- Bilo je lepo spremati se sa učiteljicom za koncert. Spremili smo neke pesmice i neka iznenađenja. Volim da pevam a od instrumenata klavir. Još ne znam šta ću biti jednog dana, ali volim da budem na pozornici - samouvereno je rekla šesto i po godišnja Isidora Trifunović.
I za njenu vršnjakinju, Emiliju Tojić, nastup pred publikom nije predstavljao problem jer je već imala iskustva na sceni.
- Tata se bavi muzikom tako da sam uz njega zavolela da pevam. Omiljena pesma mi je „Stigla je jesen“. Sviram frulu, a volela bih da naučim jednog dana da sviram i flautu - dodala je Emilija.
Iako bi jednog dana želeo da bude glumac sedmogodišnji Stefan Spasojević obožava da peva.
- Mama je otkrila moj talenat za pevanje. Volim da pevam pesmu „Ide, ide patak“, „Stigla je jesen“, „Ide mali meca“, „Ide lovac Luka“. Nemam tremu. Zabavno je kada zajedno pevamo.
Među onima koji su svoje prve muzičke korake napravili zahvaljujući prof. Sonji Živković, koja je u svaki zajednički proveden trenutak utkala puno ljubavi, entuzijazma, rada i volje, bio je i sedmogodišnji Uroš Babić.
- Volim da pevam po kući i to strane pesme od kojih su mi omiljene „O fortuna“ i „Turski marš“. Omiljena u Muzičkoj školi su mi „Ide mali meca“ i „Stigla je jesen“. Kad porastem želeo bih da sviram neki instrument. Najviše volim klavir - naglasio je Uroš.
Zadovoljstvo postignutim nije krila ni njihova učiteljica od koje su u prethodnom periodu mnogo toga naučili.
- Uvek je lepo biti sa decom. Deca su nekako najiskrenija. Sve što kažu misle onako kako jeste u njihovim glavama. Veliko je zadovoljstvo. Raduju se, pevaju, učestvuju u svemu. Pred Novu godinu sigurno zakazujemo novi susret - obećala je prof. Sonja.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa