26. novembar 2015.26. nov 2015.
OŠ „LAZA K. LAZAREVIĆ“ DOBILA KABINET ZA FIZIKU

ZA NOVE USPEHE

Renoviranje i nabavku najsavremenije nastavne opreme omogućile kompanije „Gasprom njeft“ i NIS u saradnji sa „Novak Đoković Fondacijom“
Kabinet za fiziku u šabačkoj OŠ „Laza K. Lazarević“ sedmi je po redu, od ukupno deset planiranih, koji je prošlog petka kratkim programom učenika ove škole svečano otvoren. Zahvaljujući projektu kompanija „Gasprom njeft“ i Naftne industrije Srbije uz podršku „Novak Đoković Fondacije“, koji ima za cilj renoviranje i opremanje laboratorija u školama koje se nalaze u područjima zahvaćenim prošlogodišnjim poplavama širom Srbije, sakupljeno je trideset miliona dinara za adaptaciju kabineta za fiziku i hemiju.
- Projekat koji sprovodimo u saradnji sa „Novak Đoković Fondacijom“ je projekat koji je obeležio godinu i deo društveno-odgovornog poslovanja naše kompanije. Projekti koji podrazumevaju ulaganje u obrazovanje mladih su projekti koji imaju posebnu pažnju naše kompanije. Sva ulaganja u mlade su ulaganja u bolju budućnost za sve nas - rekla je Milena Spasić, direktor sektora za društveno-odgovorno poslovanje NIS.
Projekt menadžer „Novak Đoković Fondacije“, Maja Jovanović, ovom prilikom izrazila je svoje zadovoljstvo učešćem u ovom projektu.
- Imali smo tu privilegiju da zajedno sa našim partnerima, „Gasprom njeft“ i NIS, budemo deo ovako jedne lepe priče. Nadamo se da će deca uživati u ovom kabinetu i da ćemo imati neke divne fizičare odavde. Šabac je poznat po raznim republičkim nagradama i znamo da ćete sigurno tako i nastaviti. Želimo vašoj deci sve najbolje. Sigurni smo da ovo nije zadnja donacija koju će naša Fondacija doneti ovde - poručila je Maja Jovanović obećavši da će prvi teniser sveta čim mu se ukaže prilika biti gost ove škole i grada Šapca.
Osvrćući se na uspehe učenika tokom proteklog perioda kada su u pitanju republička takmičenja iz fizike direktor OŠ „Laza K. Lazarević“ Slobodan Bogdanović zahvalio se donatorima.
- Danas je veliki dan za našu školu. Želim od srca da se zahvalimo onima koji su nam omogućili da postoji ovako lepo mesto za učenje i sticanje novih znanja. Naš grad i naša škola su imali čast da budu među sedam opština i tri grada u Srbiji u dobijanju projekta obnavljanja kabineta za fiziku i hemiju povodom sanacija štete nastale u poplavama 2014. godine. Zahvalni smo kompaniji „Gasprom njeft“, Naftnoj industriji Srbije zajedno sa „Novak Đoković Fondacijom“ koji su odlučili da će njihova donacija biti usmerena i na obnovu kabineta za fiziku u našoj školi. Ovim gestom, ali i delom, pokazali su koliko su okrenuti budućnosti mladih i koliko u budućnost mladih žele ulagati. Ima jedna vijetnamska poslovica koja kaže: „Kada uživamo slatki plod treba sa zahvalnošću da se setimo onoga ko je voćku zasadio“. Hvala puno - dodao je direktor.
Do kraja godine nove kabinete dobiće i škole u Valjevu, Krupnju i Smederevskoj Palanci, a kako je istaknuto tu nije kraj.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa