Инфо

26. новембар 2015.26. нов 2015.
ОШ „ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ“ ДОБИЛА КАБИНЕТ ЗА ФИЗИКУ

ЗА НОВЕ УСПЕХЕ

Реновирање и набавку најсавременије наставне опреме омогућиле компаније „Гаспром њефт“ и НИС у сарадњи са „Новак Ђоковић Фондацијом“
Кабинет за физику у шабачкој ОШ „Лаза К. Лазаревић“ седми је по реду, од укупно десет планираних, који је прошлог петка кратким програмом ученика ове школе свечано отворен. Захваљујући пројекту компанија „Гаспром њефт“ и Нафтне индустрије Србије уз подршку „Новак Ђоковић Фондације“, који има за циљ реновирање и опремање лабораторија у школама које се налазе у подручјима захваћеним прошлогодишњим поплавама широм Србије, сакупљено је тридесет милиона динара за адаптацију кабинета за физику и хемију.
- Пројекат који спроводимо у сарадњи са „Новак Ђоковић Фондацијом“ је пројекат који је обележио годину и део друштвено-одговорног пословања наше компаније. Пројекти који подразумевају улагање у образовање младих су пројекти који имају посебну пажњу наше компаније. Сва улагања у младе су улагања у бољу будућност за све нас - рекла је Милена Спасић, директор сектора за друштвено-одговорно пословање НИС.
Пројект менаџер „Новак Ђоковић Фондације“, Маја Јовановић, овом приликом изразила је своје задовољство учешћем у овом пројекту.
- Имали смо ту привилегију да заједно са нашим партнерима, „Гаспром њефт“ и НИС, будемо део овако једне лепе приче. Надамо се да ће деца уживати у овом кабинету и да ћемо имати неке дивне физичаре одавде. Шабац је познат по разним републичким наградама и знамо да ћете сигурно тако и наставити. Желимо вашој деци све најбоље. Сигурни смо да ово није задња донација коју ће наша Фондација донети овде - поручила је Маја Јовановић обећавши да ће први тенисер света чим му се укаже прилика бити гост ове школе и града Шапца.
Осврћући се на успехе ученика током протеклог периода када су у питању републичка такмичења из физике директор ОШ „Лаза К. Лазаревић“ Слободан Богдановић захвалио се донаторима.
- Данас је велики дан за нашу школу. Желим од срца да се захвалимо онима који су нам омогућили да постоји овако лепо место за учење и стицање нових знања. Наш град и наша школа су имали част да буду међу седам општина и три града у Србији у добијању пројекта обнављања кабинета за физику и хемију поводом санација штете настале у поплавама 2014. године. Захвални смо компанији „Гаспром њефт“, Нафтној индустрији Србије заједно са „Новак Ђоковић Фондацијом“ који су одлучили да ће њихова донација бити усмерена и на обнову кабинета за физику у нашој школи. Овим гестом, али и делом, показали су колико су окренути будућности младих и колико у будућност младих желе улагати. Има једна вијетнамска пословица која каже: „Када уживамо слатки плод треба са захвалношћу да се сетимо онога ко је воћку засадио“. Хвала пуно - додао је директор.
До краја године нове кабинете добиће и школе у Ваљеву, Крупњу и Смедеревској Паланци, а како је истакнуто ту није крај.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa