24. decembar 2015.24. dec 2015.
GODIŠNjI AIKIDO SEMINAR

U Čast RiuĐi Tanabea

Šabački Aikido klubovi „Šon“ i „Bušido“ organizovali su u nedelju, u sali Ekonomske škole, deseti seminar aikidoa „Gospodin Tanabe“, u čast bivšeg ambasadora Carevine Japan Riuđi Tanabea, diplomatu koji je u periodu svog boravka u Srbiji ostavio značajan trag u Šapcu.
- Njegova ekselencija Riuđi Tanabe obezbedio je mnogo donacija za naš grad, za različite ustanove, klubove, a dao je značajan doprinos reaktiviranju Kluba prijateljstva „Šabac – Fuđimi“ 2005. godine, čiju deceniju rada takođe obeležavamo. Godišnji seminari su samo mali znak zahvalnosti za sve što je učinio – ističe jedan od organizatora, Branko Janković, predsednik AK „Bušido“.
Internacionalni majstori Velibor Vesović (predsednik Aikido federacije Srbije), Mirko Mrđa, odnsono Nebojša i Branko Janković, bili su glavni demonstratori novih tehnika u drevnoj veštini. Vežbalo je 80 članova klubova iz: Novog Sada, Loznice, Beograda, Sremske Mitrovice, Aranđelovca i Šapca, a specifičnost aikidoa najbolje opisuje podatak da je najmlađi učesnik imao 4, a najstariji 65 godina.
Podršku seminaru pružili su Ambasada Japana u Srbiji, Sportski savez Šapca i šabački Dom zdravlja.
D.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa