31. decembar 2015.31. dec 2015.
U IZDVOJENOM ODELjENjU OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“ U MALOM CEROVCU PODELjENI NOVOGODIŠNjI PAKETIĆI

PESMOM ZA LEPŠI POČETAK

Posle višemesečnog renoviranja učenici od prvog do četvrtog razreda okupili se u svojoj školi. Priredbom poželeli dobrodošlicu Novoj godini i gostima, a zauzvrat dobili slatke poklone
Pretposlednji dan 2015. godine u izdvojenom odeljenju OŠ „Janko Veselinović“ u Malom Cerovcu protekao je u pesmi, radosti i veselju. Istovremeno poslednji i prvi dan prvog pulogodišta, s obzirom da se škola renovirala od septembra, ulepšao je dolazak Deda Mraza sa punim džakom paketića.
- Već dugi niz godina tradicionalno Kompanija „Galeb group“ pomaže Cerovcu i mališanima nudeći skromne poklone i paketiće. Takođe u prethodnom periodu smo pomagli izgradnju škole od petog do osmog razreda u centru Cerovca. Uvek ćemo se truditi da damo neki skroman doprinos ovom selu s obzirom da je vlasnik i predsednik kompanije Veselinović rođen ovde. Pohađao je ovu školu. Emotivno je vezan. Dokle god budemo u mogućnosti trudićemo se da deca budu srećna i radosna i da im obezbedimo bolje uslove za rad - obećala je Nataša Marković, direktor Kompanije „Galeb group“.
Svaka pomoć školi je dobrodošla. Zahvaljujući sredstvima obezbeđenim iz budžeta grada u iznosu od petsto hiljada dinara i donacijama Kompanije „Galeb group“ u iznosu oko sto pedeset hiljada dinara i Mesne zajednice Cerovac oko sto sedamdeset hiljada dinara od narednog polugodišta učenici od prvog do četvrtog razreda, kao i predškolci, učiće i družiti se u toplim prostorijama.
- Jedan od najlepših poklona učenicima u Malom Cerovcu upravo je ovaj uređen objekat. Renoviran, doduše samo unutrašnjost za sada. To uopšte nije bio mali projekat. Oni koji su bili ranije mogu da uporede kako je nekad bilo, a kako je sad. Mi smo zadovoljni. Preostalo nam je još radova na spoljašnjosti objekta. Znam da bi stručni ljudi rekli da se ne radi prvo unutra nego spolja ali naša procena je bila da je bitnije učenicima u ovom trenutku da imaju prijatan boravak. Zahvaljujem se, zaista, ovom prilikom svima koji su učestvovali u radovima i u ovom velikom poslu. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti sa saradnjom, pre svega, sa Kompanijom „Galeb group“ koja nam je pomogla i pre nekoliko godina u renoviranju objekta za učenike od petog do osmog razreda i da će ova škola opravdati svoje postojanje i da će i dalje biti dobrih učenika. Ja im želim da budu dobri kao i do sada i da ove predstojeće praznike lepo provedu - rekla je Ljiljana Stojanović, direktorka OŠ „Janko Veselinović“.
Šesnaest učenika u dva kombinovana odeljenja, šest predškolaca, kao i nastavno osoblje, bili su više nego zadovoljni postignutim. Obradovani slatkim paketićima nisu krili zadovoljstvo što će u Novoj 2016. godini nastaviti druženje u mnogo lepšim učionicama.
- Sviđa nam se kako su obojeni zidovi. I sam boravak u njoj. Za Novu godinu od Deda Mraza najviše volim da dobijem poklone. Slatkiše najviše - više nego zadovoljan bio je Kosta Popović.
Za njim u svom oduševljenju nije zaostajala ni Ivana Pavlović koja se, kada su u pitanju pokloni, takođe najviše obraduje slatkišima.
- Sviđa mi se škola. Lepa je. Biće lepši boravak ovde. Klupe su nove, obojena je, sve je novo. Lepo je sve - rekla je Ivana.
I za Anđeliju Isailović povratak u školu, iako je bio poslednji dan prvog polugodišta, predstavljao je nešto najlepše na kraju godine.
- Najviše mi se sviđaju novi prozori i kako je obojeno. Sviđa mi se i što je sve okićeno - dodala je sa osmehom Anđelija.
Učenici u Malom Cerovcu, poput osamdeset drugara nedaleko od njih u školi u centru Cerovca , imaće priliku da Novu 2016. godinu započnu sa jednim od najlepših poklona koji je, po njima, važniji od bilo čega drugog.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa